• Sport la a doua tinerete

    Sport la a doua tinerete

    Oricat de sedentara ai fost toata viata si chiar daca te-ai gandit ca nu mai are niciun rost sa iti schimbi rutina la maturitate, niciodata nu este prea tarziu sa incepi sa faci sport. Dimpotriva, cu cat inaintezi in varsta, activitatea fizica va deveni unul dintre cei mai importanti aliati ai tai in lupta cu efectele imbatranirii. Chiar daca nu esti in cea mai buna forma fizica si nu mai poti aspira la performantele unui atlet, exista intotdeauna exercitii pe care le poti face. Cu timpul, vei constata ca sportul nu doar ca nu iti provoaca vreo neplacere, ci, dimpotriva, iti va imbunatati rezistenta la efort, ritmul cardiovascular si chiar imunitatea. Iata cum poti sa incepi.


    Primul lucru pe care il poti face este banalul mers pe jos. Cu orice viteza, chiar si in pas de plimbare, cativa kilometri pe zi iti vor demonstra ca organismul tau raspunde favorabil la activitatea sportiva. Incalta-te si imbraca-te comod si pune-te in miscare. Este cea mai potrivita perioada sa incepi, cu atat mai mult cu cat vremea e din ce in ce mai frumoasa.

    Mai stii banalele exercitii de inviorare pe care le faceam cu totii la scoala? Este timpul sa le reintroduci in rutina ta de dimineata. Chiar daca ti se vor parea prea banale, cateva genuflexiuni, intinderi de brate sau fandari executate in fiecare zi iti vor creste flexibilitatea si iti vor mentine sanatoase articulatiile.

    Daca vrei sa incepi cu ceva mai sofisticat, incearca yoga sau pilates. Concepute pentru a aduce armonie atat in trup, cat si in spirit, ele sunt extrem de prietenoase, chiar si la varsta a doua sau a treia.

    Esti o fire mai energica si temerara? Atunci inotul este pentru tine. Lasa deoparte pudoarea inutila, cumpara-ti un costum de baie si o casca si nu mai amana ziua in care vei cauta o piscina sportiva in apropiere. Fa-ti curaj sa intri in bazin, singura sau cu ajutorul unui instructor, daca simti nevoia. Dupa cateva sesiuni de inot, te vei intreba cum a fost posibil sa te privezi atata timp de aceasta placere sanatoasa.

  • Articole similare