• Ce aplicatii mobile are Bucurestiul?

    Ce aplicatii mobile are Bucurestiul?

    Ca parte a strategiei de oras inteligent, Primaria Bucuresti a lansat la sfarsitul lunii Martie 4 aplicatii prin care bucurestenii pot urmari si afla traseele anumitor mijloace de transport, pot afla informatii despre parcari, pot sesiza probleme sociale sau pot oferi informatii despre trafic. Desi inca intr-o faza de dezvoltare, aceste 4 aplicatii pot fi descarcate pe telefon si folosite la o capacitate medie. Cele patru aplicatii sunt:

    InfoSTB, disponibila pentru IoS si Android - afiseaza rutele transportului STB de suprafata si ajuta la identificarea rutei si transportului pentru destinatia dorita.

    Parking Bucuresti, disponibila pentru IoS si Android - ofera date despre parcarile primariei, locurile disponibile din fiecare parcare. Permite si plata parcarii cu cardul.

    Trafic Alert Bucuresti (IoS, Android) - faciliteaza sesizarea direct catre Primarie a unor probleme legate de trafic: masini parcate neregulamentar, lucrari nesemnalizate, semafoare defecte, gropi, etc.

    Social Alert Bucuresti (Ios, Android) - permite semnalizarea catre Directia de Asistenta Sociala a unor probleme sociale precum persoane fara adapost, varstnici in situatii de risc, copii abandonati, etc.

    Alte aplicatii dezvoltate independent si care pot fi folosite cu succes in Bucuresti pentru localizarea rutelor de transport si informatii despre obiective turistice sunt:

    Bucharest City App, o aplicatie unde puteti gasi sugestii de locuri si evenimente pentru petrecerea timpului liber. Navigarea in aplicatie este intuitiva. Veti descoperi in aplicatie recomandari de restaurante, pub-uri, ceainarii, atractii turistice incluse in tururi sau prezentate individual.

    Urban Hero este o aplicatie prin care poti semnala nereguli  vazute pe strada, de la gropi in asfalt pana la caini vagabonzi sau acte de vandalism.  Este foarte usor de utilizat: pentru raportarea unei probleme se face o fotografie "problemei", o mica descriere, iar locatia ei va fi preluata automat prin intermediul GPS-ului.

    Transport Urban, o aplicatie dezvoltata de doi studenti in 2010, ajuta la identificarea mijloacelor de transport necesare efectuarii unei anumite rute. Aplicatia iti arata pentru ruta aleasa cea mai buna combinatie de mijloace de transport, incluzand metroul. Tot in aplicatie se poate vedea la ce distante sunt situate statiile de metrou de statiile RATB, precum si intervalele de timp la care circula autobuzele.


  • Articole similare