• Cum spalam hainele bebelusului


    Cum spalam hainele bebelusului

    Bebelusii au pielea foarte sensibila, care se irita repede de la substantele cu care intra in contact sau de la tesaturi mai aspre sau sintetice. Unii dintre ei chiar dezvolta in primele luni de viata forme mai usoare sau mai agresive de dermatita atopica. De aceea, o atentie sporita trebuie acordata spalarii hainelor bebelusilor. Pentru o spalare care lasa hainele curate si fara alergeni, este recomandata parcurgerea catorva pasi:


    1. Verificati inainte de spalare eticheta hainutelor pentru a vedea temperatura de spalare indicata. Incercati sa o respectati pentru a nu deteriora tesatura acestora si a le scamosa. 

    2. Bebelusii primesc foarte multe hainute, unele noi, altele folosite dar in stare foarte buna. Inainte de a le da spre purtare, spalati-le, chiar daca sunt curate, pentru a le improspata si a elimina orice potential alergen.

    3. Inainte de utilizarea masinii de spalat pentru hainele bebelusului este recomandata o curatare a acesteia de urmele de detergenti de la spalarile anterioare. Cel mai simplu mod pentru o astfel de operatiune este de a programa masina pentru un ciclu de spalare in gol. Pentru o curatare mai temeinica, puteti pune in cuva masinii bicarbonat de sodiu si otet in proportie de 1:3.

    4. In cazul in care bebelusul sufera de uscaciunea pielii - dermatita atopica, atunci este recomandat sa folositi un detergent dermato-cosmetic destinat bebelusilor.

    5. Spalati hainutele bebelusului separat de cele ale restului familiei.

    6. Pentru pete intense, cum sunt cele produse de scaunele moi sau anumite alimente dupa diversificare, clatiti-le imediat dupa murdarire si inainte de spalare. In felul acesta va veti asigura ca petele vor disparea dupa spalare.

    7. Spalarea este suficienta si NU trebuie urmata de calcarea hainelor bebelusului. Desi calcarea a fost recomandata foarte mult timp, ca un mijloc de prevenire a dezvoltarii bacteriilor in contact cu pielea bebelusului, medicii pediatri sustin acum ideea acomodarii naturale a copilului cu mediul inconjurator, ceea ce va ajuta bebelusul sa-si dezvolte gradual imunitatea.

  • Articole similare