• Gradinaritul de primavara. Cateva trucuri simple.

    Gradinaritul de primavara. Cateva trucuri simple.

    A venit primavara iar gradina ta are nevoie de mici lucrari care o vor face mai plina de flori si mai rodnica. Iata ce trebuie sa faci: 


    Planteaza plante care atrag fluturii. Plantele bogate in nectar sunt cele care vor atrage multi fluturi, ajutand la polenizare si la inmultirea plantelor. Cateva din aceste plante bogate in nectar sunt: verbena, liliacul de vara (Buddleia Davidii), Sedumul sau iarba grasa. 

    Pentru o stimulare in plus a trandafirilor, hraniti pamantul acestora cu coji de banana. Pe masura ce acestea se vor descompune, cojile vor elibera magneziu, potasiu si alte substante nutritive. 

    Daca gazonul s-a rarit, atunci puteti sa-i faceti o recosmetizare simpla printr-o sapare superficiala a zonelor fara iarba si apoi prin plantarea de seminte, aproximativ 35 de g/mp. Daca veti pastra locurile reinsamantate suficient de umede, atunci iarba proaspata va rasari foarte repede si va umple golurile. 

    Narcisele pot avea mai multe flori in urmatorul an de plantare daca acestea vor fi hranite si ingrijite cu atentie. Eliminarea florilor uscate, precum si hranirea suplimentara cu potasiu, va face ca bulbii sa faca flori mai spectaculoase anul viitor. 

    Plantati plante cu miros puternic pentru a proteja restul plantelor si florilor de daunatori. Pelinul, menta, galbenelele sau usturoiul vor asigura o siguranta in plus gradinii voastre. 

    Incepeti sa colectati zatul de cafea daca aveti obiceiul de a bea cafea la filtru sau la ibric. Zatul de cafea va imbogati solul cu azot si va ajuta la cresterea plantelor. 

  • Articole similare