• Marea curatenie de Paste

    Marea curatenie de Paste

    Cum sa faci sa straluceasca totul. 


    Pastele este chiar dupa colt si nimic nu poate fi mai satisfacator decat o reimprospatare si o lustruire a casei, care va face ca totul sa straluceasca atunci cand va veti intampina familia si prietenii pentru masa pascala. Inainte de a va pune pe treaba, noi va facem o recapitulare a ceea ce aveti de facut si va dam cateva sfaturi pentru locurile pe care le uitam adesea: 

    Scoateti mirosul urat din scurgerea chiuvetei folosind lamaie rasa si suc de lamaie. Lamaia are foarte multe utilizari in curatarea diverselor obiecte din casa si, de asemenea, poate face minuni in indepartarea mirosurilor urate, cum sunt cele din scurgeri, cosul de gunoi sau microunde. Radeti o lamaie, amestecati-o cu sucul ei, turnati-o in scurgere, cosul de gunoi sau microunde si apoi curatati bine cu apa. Totul va mirosi a proaspat. 

    Curatati tocatoarele de legume si carne folosindu-va de lamaie si sare. Aveti tocatoare care s-au ingalbenit si au prins urme? Nimic mai simplu de inlaturat. Presarati sare, taiati o lamaie in jumatate si frecati bine cu aceasta sarea presarata. Apoi curatati cu apa. 

    Nu uitati frigiderul! O curatenie temeinica nu se poate face fara o curatare a frigiderului. Dati jos sertarele si rafturile si curatati cu apa calda si detergent de vase pentru a elimina bacteriile si sporii de mucegai. 

    Alegeti o zi insorita pentru spalarea ferestrelor. Asa, veti putea vedea mult mai bine toate urmele si petele de pe geam, decat intr-o zi innorata. Folositi un detergent de geamuri si curatati cu o carpa din microfibre. Dupa ce ati terminat de spalat cadrul geamului, precum si geamul, aspirati bine pervazul. 

    Scapa de grasimea intarita din cuptor in doua feluri. Pentru un cuptor curat, poti amesteca 400 de grame de bicarbonat cu putina apa, pana obtii o crema. Aplic-o apoi pe geamul cuptorului si intre usa si interiorul acestuia, lasa cateva ore, apoi curata cu apa si un burete abraziv. Alternativa este de a incalzi cuptorul la minim si de a prepara o solutie din otet, sare, apa si bicarbonat, in parti egale, pe care o puneti intr-un pulverizator si o aplicati pe suprafetele cu grasime intarita. Presarati apoi sare, stingeti cuptorul si lasati solutia sa actioneze. Curatati apoi cu un burete abraziv. 

    Perdeaua de la dus poate fi spalata. Daca aveti o perdea de dus recent achizitionata si nu vreti sa o schimbati pentru curatenia de Paste, ii puteti face un refresh spaland-o in masina de spalat. Spalati-o la un program scurt, impreuna cu carpele folosite la curatenie. 
    Curata scurgerea cazii din baie. Amestecati ½ cana de bicarbonat de sodiu cu ¼ cana sare si turnati in scurgere, apoi turnati 1 cana de otet fierbinte. Lasati sa actioneze pentru 15 minute, curatati cu apa fierbinte.
  • Articole similare