• Muzica, prietena noastra in fiecare zi

    Muzica, prietena noastra in fiecare zi

    Muzica nu este destinata doar ocaziilor speciale. Daca ai crezut ca te poti bucura de ea doar la petreceri sau in club, merita sa iti reevaluezi opinia. Specialistii spun ca ea merita integrata cat mai mult in ritmul nostru cotidian, pentru ca beneficiile vor fi simtite imediat. Asadar, iata cateva motive sa apesi butonul PLAY de fiecare data cand ai ocazia.

    Muzica reduce stresul. Numeroase studii medicale au ajuns la concluzia ca melodiile ascultate la tonalitate joasa, care au un tempo lent, reduc starea de incordare. Acelasi efect benefic a fost inregistrat si in legatura cu starile de anxietate. Acest lucru se intampla pentru ca atunci cand asculti o piesa care iti place, creierul tau secreta dopamina, unul dintre hormonii fericirii. Asadar, daca vrei sa alungi gandurile negre si sa te simti mai relaxata, fa-ti un playlist special sau cauta in aplicatiile muzicale unul deja realizat in acest scop.

    Ofera confort psihic. Iti vine greu sa iti exprimi sentimentele sau sa ii comunici persoanei dragi starile prin care treci? O sesiune de auditii muzicale te va face sa gasesti mai usor o cale prin care sa transmiti ceea ce simti.

    Te ajuta sa dormi mai bine. O cercetare stiintifica realizata in Statele Unite a constatat ca persoanele care asculta 45 de minute de muzica clasica inainte de culcare dorm mai bine decat cele care au preferat alte activitati, precum cititul sau privitul la televizor.

    Iti imbunatateste memoria si capacitatile cognitive. ”Muzica este limbajul memoriei”, a spus romanciera americana Judi Picault. Intr-adevar, studiile arata ca oamenii, indiferent daca sunt sau nu muzicieni, au performante intelectuale mai bune daca asculta muzica in mod regulat.

    Creste inteligenta verbala. Cercetatorii de la New York University au constatat ca 90% dintre copiii intre 4 și 6 ani pe care i-au avut sub observatie au demonstrat capacitati de inteligenta superioare, dupa ce au inceput sa ia lectii de muzica, indiferent daca a fost vorba de un instrument sau de canto. Asadar, specialistii iti recomanda nu doar sa asculti muzica, ci si sa canti, chiar daca ti se pare ca nu ai neaparat un talent special!

  • Articole similare