• Reteta Portokalopita

    Reteta Portokalopita

    Ingrediente:

    200 g iaurt 2%
    300 ml ulei de porumb
    300 g zahar tos
    300 ml suc de portocale 
    20 g praf de copt 
    1 ½ razatura de portocala 
    450 g foi de placinta
    4 g extract de vanilie

    Pentru sirop:

    400 ml apa
    400 g zahar tos
    Razatura de la o portocala
    1 baton scortisoara
    100 ml suc de portocale

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Foile de placinta se intind si se lasa la temperatura camerei aprox 20 min pentru a se usca.

    2. Pentru sirop, intr-o oala punem apa, zaharul, sucul de portocala, batonul de scortisoara si se da in clocot. Se lasa la fiert 10 min, pana ce se dizolva bine zaharul si siropul se ingroasa. Se lasa la racit.

    3. Pentru compozitie, intr-un bol se amesteca uleiul de proumb cu zaharul. Se dauga iaurtul, sucul de portocala, razatura de portocala, extractul, sucul de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat bine se adauga praful de copt si se amesteca usor.

    4. Foile de placinta uscate, se sfarama cu mana si se adauga in compozitie.

    5. Intr-o tava de copt (20x30), asezam hartie de copt si punem compozitia. Se coace la cuptorul preincalzit in prealabil la 170-180 grade Celsius, pret de 40-50 min.

    6. Siropul se toarna peste prajitura cu polonicul, lasand timp intre turnari, pentru a avea suficient timp sa fie absorbit. Lasa timp siropului sa intre in compozitie.

    Prajitura se serveste rece, astfel nici nu se sfaramiteaza.

  • Articole similare