Ingrediente: 9 foi placinta (ideal foi din faina integrala) 50 g masline negre 50 g rosii uscate 100 g iaurt grecesc 300 g Feta 10 g oregano proaspat 5 g oregano uscat 5 g busuioc proaspat (pentru decor) piper Numar de portii: 12 Mod de preparare: 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. 2. Intr-un bol, punem maslinele negre taiate, rosiile uscate tocate, iaurtul, feta faramitata in mana, oregano proaspat tocat grosier, oregano uscat si piper. Se amesteca cu lingura. 3. Se intind cate 3 foi de placinta una peste alta in straturi, pe o suprafata curata si se vor taia in 4 fasii (panglici), obtinem 12 fasii. Se presara ulei de masline peste. 4. Pe fiecare fasie de aluat (formata din 3 straturi), se pune cate o lingura de compozitie. Se impacheteaza in diagonala, pentru a forma un triunghi. 5. Tyropitakia se va aseza in tava cu hartie de copt. Se ung cu ulei de masline si se coc timp de 15-20 min (dupa 10 min trebuiesc intoarse). Se servesc calde si decorate cu frunzulite de busuioc.