• Solutii naturale pentru pete dificile

    Solutii naturale pentru pete dificile


    Se apropie momentul curateniei de Paste, cand fiecare gospodina cauta cele mai bune solutii pentru a-si face casa luna. Petele inevitabile aparute pe covoare, pereti, faianta sau alte obiecte din casa reprezinta de fiecare data o provocare. Iar daca tu preferi sa folosesti produse cat mai naturale atunci cand faci curat, iata cateva idei care iti vor fi de mare folos.


    Pentru obiectele sanitare din baie, poti sa iti prepari singura in casa un ”detergent” natural extrem de eficient. Ai nevoie doar de coji de portocale si otet alimentar. Tai cojile in bucati mici si le lasi la macerat 2-3 zile in sticla cu otet. Solutia rezultata este un dezinfectant natural si iti va lasa obiectele sanitare curate si frumos mirositoare.
    Tot otetul este ingredientul de baza si pentru curatarea covoarelor si a canapelelor imbracate in material textil. Amesteci otetul cu apa minerala si cu solutia rezultata stergi obiectele respective. Vei constata, la final, nu doar ca au ramas curate, dar si culorile acestora vor fi inviorate. 

    Pete dificile pe gresia din bucatarie sau pe podelele din casa? Bicarbonatul de sodiu este aliatul tau! Acesta va dizolva usor inclusiv petele uscate si pe cele de grasime. Va fi si mai eficient daca il folosesti in combinatie cu cateva picaturi de suc de lamaie.
    Acelasi suc de lamaie este recomandat si ca ingredient pentru a prepara o solutie foarte buna pentru lustruirea parchetului. La o jumatate de cana de suc de lamaie adauga trei sferturi de cana de ulei de masline si trei litri de apa calduta, iar cu substanta rezultata vei face luna parchetul laminat din intreaga casa!

    Orice curatenie de Paste include, in mod obligatoriu, si curatarea geamurilor. Avem o idee de solutie naturala si pentru aceasta operatiune. Ai nevoie doar de o ceasca de otet alb, o lingura de suc de lamaie, trei cesti de apa si 2-3 picaturi de ulei esential, cu aroma ta favorita. Ferestrele tale vor sclipi de curatenie si, in plus, un miros placut va cuprinde intreaga casa!
  • Articole similare