• Diferite tipuri de antrenamente si beneficiile lor

    Diferite tipuri de antrenamente si beneficiile lor

    Te-ai hotarat sa incepi activitatea sportiva, insa nu stii ce tip de antrenament ti s-ar potrivi, pentru a obtine rezultatele dorite. Iata cele mai populare tipuri de activitati si efectele lor:


    Cardio sau exercitiul aerobic este una dintre cele mai eficiente forme de miscare pentru cei care vor sa slabeasca. Numele sau provine de la expresia ”exercitii cardiovasculare”, pentru ca acest tip de antrenament mareste pulsul inimii si intensifica circulatia sangelui in corp. Consumul de calorii este, de asemenea, ridicat, de aceea este ales de multi dintre cei care vor sa piarda in greutate. 

    Cele mai frecvente forme in care este practicat sunt reprezentate de alergare, inot, ciclism, mers in pas alert sau exercitii pe bicicleta eliptica. In combinatie cu miscari de fitness sau cu dansul poate fi practicat, de asemenea, cu mare succes. 

    Alte efecte benefice ale antrenamentelor de tip cardio sunt cresterea in eficienta a metabolismului, imbunatatirea pe termen lung a ritmului cardiac, reglarea glicemiei, cresterea rezistentei la efort a organismului

    Antrenamentele de forta sunt destinate celor care vor sa isi imbunatateasca sistemul muscular. Se bazeaza pe ceea ce se numeste ”forta exploziva” si au ca efect definirea muschilor din corp, dar si cresterea vitezei de reactie si a rezistentei. In plus, aceste tipuri de activitate fizica pot avea ca rezultat imbunatatirea capacitatilor cognitive si a controlului miscarilor.

    Pot fi practicate atat individual (flotarile sunt un exemplu de antrenament de forta) insa, de cele mai multe ori, sunt mai bine sustinute de accesoriile dintr-o sala de fitness. Ganterele, halterele, diferite aparate special construite pentru a sustine acest tip de antrenament sunt cele care ne ajuta sa il practicam cu efecte mai bune. La inceput, este recomandat sa apelati la ajutorul unui specialist care poate aprecia mai bine la ce intensitate puteti folosi aparatura, astfel incat sa nu existe efecte secundare neplacute

  • Articole similare