• Top 3 destinatii inedite in apropiere de Bucuresti

    Top 3 destinatii inedite in apropiere de Bucuresti


    Se apropie vremea weekend-urilor, in curand ne vom putea bucura de caldura si frumusetea naturii, de plimbari si drumetii. Sunt foarte multi bucuresteni care se plang des de faptul ca petrec prea multe ore in masina pentru a ajunge sa se bucure de natura si sa se deconecteze, iar drumul pana la destinatia de relaxare este aglomerat si stresant. 


    Vestea buna este ca daca vrei sa-ti petreci un weekend linistit, in care sa vezi locuri interesante dar sa fii si aproape de natura, ai si alte optiuni in afara de binecunoscutele statiuni de pe Valea Prahovei sau de la mare, in plin sezon estival. 


    O prima astfel de optiune este Ansamblul Brancovenesc de la Potlogi. Situat la 45 km nord-vest de Bucuresti, pe intersecÈ›ia DJ 711 A cu DJ 401 A, si la 5 km de Autostrada Bucuresti-Pitesti, pe un drum ce porneste de la km 49 al autostrazii, Palatul Brancovenesc de la Potlogi este o destinatie mai putin cunoscuta in apropierea capitalei, unde puteti imbina vizitarea palatului cu relaxarea pe iarba in curtea ansamblului. Turul palatului si al anexelor beneficiaza de prezenta unui ghid, de la care veti afla foarte multe lucruri interesante despre familia si viata domnitorului. In plus, veti putea beneficia de o zi in aer liber, bucurandu-va de imprejurimile palatului. 


    Daca v-ar placea o oaza de relaxare cu piscina si cocktailuri  tropicale, domeniul Greaca este o destinatie perfecta de relaxare. Situat in apropiere de Giurgiu, resortul include un conac in stil neoromanesc, un restaurant cu bucatarie romaneasca si internationala, doua piscine exterioare, teren de tenis, un mic loc de joaca pentru copii si o crama. 


    O alta recomandare pentru pasionatii de istorie si arhitectura este Conacul dintre Vii, din Urlati, la numai o ora distanta de Bucuresti. Conacul, care a apartinut familiei Bellu, are o gradina foarte frumoasa de trandafiri cu locuri unde poti savura o cafea in aer liber.


  • Articole similare