• 7 secrete ale maestrilor bucatari




    Pregatirea hranei este una dintre activitatile nelipsite din viata noastra. Putem face aceasta operatiune ca pe o necesitate sau o putem transforma intr-o adevarata arta, mai ales in momentele festive sau speciale din viata noastra. Iata cateva trucuri ale bucatarilor profesionisti, care vor face diferenta intre o masa gustoasa si una demna de standardele inalte ale gastronomiei:

     Nu te feri de focul iute, de la cuptor sau de la aragaz, atunci cand pregatesti friptura. Desigur ca o carne frageda are nevoie sa fie gatita la foc mic, insa, daca doresti sa obtii si o crusta crocanta si delicioasa, da focul mare pentru cateva minute.

    Saramura este cea mai buna prietena a carnii pe pui. Inainte sa o gatesti, las-o 2-3 ore sa se inmoaie in apa sarata, in frigider. Carnea va deveni mult mai moale si mai gustoasa, indiferent in ce fel intentionezi sa o gatesti.

    Pregateste-ti toate ingredientele inainte de a incepe gatitul. Curata si taie toate legumele de care ai nevoie, scoate din dulap condimentele necesare felului pe care il prepari, scoate din dulapuri recipientele si ustensilele necesare. Cand ai totul la indemana, fiecare etapa din pregatirea felului respectiv va fi executata corect si exact la momentul potrivit, fara sa risti sa arzi mancarea sa sa ti se lipeasca de cratita sau de tava.

    Pestele, pastele sau pizza vor capata o savoare cu totul speciala, daca folosesti un truc simplu: la finalul prepararii adauga un strop de ulei de masline de cea mai buna calitate.

     Cea mai buna metoda de a verifica daca uleiul s-a incins suficient in tigaie, este sa presari in el un pic de faina. Atunci cand incepe sa sfaraie, poti fi sigura ca uleiul a ajuns la temperatura potrivita.

    Pastreaza verdeturile impachetate intr-un prosop de hartie umezit. In acest fel, isi vor pastra prospetimea, aroma si culoarea pentru mai mult timp.

        Daca pregatesti un fel de mancare in a carui compozitie intra nuci, alune sau seminte, lasa-le sa se rumeneasca timp de doua minute, in tigaie. Astfel, vei aduce aroma loc la potentialul maxim.




  • Articole similare