• Cum ne pastram parul hidratat in timpul verii




    Vara a fost mult asteptata si ne bucuram cu totii ca a venit, ca putem da startul la concedii, relaxare pe malul marii, la piscina sau drumetii pe carari de munte. Vara vine insa si cu mult soare si valuri de caldura, umeda sau uscata, care ne pot afecta calitatea parului. 

    In cazul unei veri cu zile toride si caldura uscata, parul nostru poate deveni extrem de uscat si se poate deteriora mai mult ca de obicei. De aceea, este indicat sa luati cateva masuri pentru hidratarea parului si protejarea lui de actiunea agresiva a soarelui.

    Trebuie sa stiti ca anumite uleiuri naturale sunt foarte bune pentru parul care sufera de uscaciune. Spre exemplu, uleiul de masline si cel de cocos ajuta la hranirea si hidratarea parului. In general, parul se usuca foarte tare atunci cand nu are o cantitate suficienta de sebum natural. Puteti aplica masti cu uleiuri de masline sau cocos seara, dupa care sa efectuati o spalare usoara, urmata de aplicarea unui balsam de par.

    Parul se poate usca si ca urmare a unei carente de proteine. Ca si in cazul pielii, parul are nevoie de o cantitate adecvata de proteine. Pentru asigurarea acesteia, puteti recurge la o solutie obtinuta dintr-o lingura din otet de mere si aceeasi cantitate de glicerina. Amestecati foarte bine si aplicati pe par timp de 30 de minute, apoi clatiti cu apa calda.

    Utilizarea samponului impreuna cu un balsam.Multi oameni au tendinta de a folosi doar sampon, nu si balsam.  In cazul expunerii prelungite la soare, parul are nevoie si de utilizarea constanta a unui balsam. Asadar, macar in timpul verii, aveti grija sa insotiti samponul de un balsam pentru par.

    Un mod foarte la indemana pentru protejarea parului de razele soarelui este purtarea de palarii, sepci, esarfe, mai ales in zilele in care ramaneti mult timp afara. Acestea va vor proteja atat parul cat si pielea fetei intr-o zi torida de vara.

    Limitati vopsirea parului in timpul verii. Vopseaua usuca si mai mult parul, limitand producerea uleiurilor naturale care tin parul hidratat. Prin urmare, vara alegeti sa va purtati parul cat mai natural, pentru ca acesta sa beneficieze de stratul protector de ulei.

    De asemenea, aplicarea unei creme sau a unui ser cu factor de protectie poate avea un efect asemanator cu cel al unei creme cu factor de protectie aplicata pe piele.

  • Articole similare