• Cum ne protejam de caldura zilelor de vara




    Temperaturile ridicate sunt greu de suportat si ne afecteaza foarte mult energia, concentrarea si buna dispozitie. Totusi, nu trebuie sa lasam caldura sa ne invinga si sa ne scoata din ritm. Pentru o vara in care temperatura corpului este pastrata sub control, iata cateva trucuri care va pot ajuta:

    ·         Atunci cand simti ca te sufoci de caldura, trebuie sa stii ca incheieturile, gatul si fruntea sunt principalele puncte prin care poti elimina caldura. Asadar, aplica un prosop inmuiat in apa rece peste aceste zone si vei simti foarte repede cum corpul tau se raceste. Alternativ, poti aplica un prosop in care ai pus cuburi de gheata.

    ·         Acorda o mai mare atentie ferestrelor, locul prin care intra o mare parte din caldura din casa. In orele cu maxima intensitate a soarelui, inchide ferestrele si ai grija sa tragi draperiile. De asemenea, poti recurge si la un truc de racire al camerei prin udarea draperiilor cu un pulverizator cu apa.
    ·         Cel mai important este ca atat ziua, cat si noaptea, sa-ti mentii temperatura corpului constanta. Foloseste haine lejere, vaporoase, din tesaturi naturale si culori care resping caldura. Pe timpul noptii, opteaza pentru pijamale cat mai comode si mai subtiri.

    ·         Daca esti o persoana cu un program zilnic de exercitii fizice, nu trebuie sa-l abandonezi doar pentru ca afara e excesiv de cald. Fie iti incepi programul foarte de dimineata, fie iei in considerare sporturi de apa, cum este inotul sau gimnastica in apa.

    ·         Foloseste cat mai putin cuptorul pentru gatit. Cauta retete care necesita o gatire rapida, diversifica salatele si apeleaza la supele reci. Asa vei tine departe excesul de caldura provenit din bucatarie. De asemenea, incearca sa mananci cat mai multe alimente la temperature camerei sau reci.

    ·         Asigura-te ca ai in congelator suficiente pungi cu gheata. Acestea vor fi de mare ajutor pentru racirea bauturilor, cat si pentru racirea corpului.

    ·         Fa dusuri multe cu apa calduta, chiar rece. Te vei simti racorit si energizat!

    ·         Asigura un nivel optim de hidratare! Bea apa multa, chiar daca asta inseamna sa-ti umpli mereu sticla sau paharul cu apa. Evita, in schimb, alcoolul si cafeaua.

  • Articole similare