• Masti racoritoare pentru zile toride


    Despre efectele soarelui puternic asupra pielii, dermatologii ne avertizeaza de foarte mult timp. Fara o crema cu factor de protectie, pielea poate avea un proces accentuat de imbatranire sau poate dezvolta diverse alergii.

    Pentru ca este vara, puteti profita din plin de diversitatea de fructe si legume pentru a realiza tot felul de masti hidratante pentru ten. Noi iti facem cateva sugestii:

    Avocado si miere. Masca cu avocado si miere este foarte indicata pentru reechilibrarea tenului si hidratarea lui suplimentara in zile cu temperaturi ridicate. Avocado are extraordinara proprietate de a hrani pielea. Pentru realizarea mastii veti avea nevoie de jumatate de avocado, jumatate de lingurita de ulei de cocos si 2 lingurite de miere de albine. Amestecul rezultat se aplica pe fata timp de 15 minute.

    Lamaie si capsuni. In timpul verii, pielea poate deveni uleioasa iar porii se deschis, ceea ce faciliteaza aparitia punctelor negre si a cosurile. Pentru o preventie optima a acestora, puteti opta pentru o masca racoritoare pe baza de capsuni si lamaie. Capsunile contine acid salicilic, ceea ce va ajuta mult la vindecarea cosurilor. Veti avea nevoie de piure de capsuni, 2 lingurite de zeama de lamaie, 1 lingurita iaurt, 1 lingurita miere. Se amesteca toate ingredientele si se aplica pe fata pana crema se usuca. Se clateste cu apa rece.

    Masca cu ovaz, castravete si iaurt. Ovazul ajuta pielea iritata si o calmeaza. De asemenea, este eficient in vindecarea pielii cu eczeme, puncte negre si cosuri datorita proprietatilor anti-inflamatorii. Pentru a obtine masca, se amesteca 1 lingurita suc de castravete cu o lingurita de iaurt grecesc si 3 lingurite de ovaz. Pasta obtinuta se aplica pe fata si se lasa pana se usuca. Se curata cu apa calduta. De asemenea, ovazul poate fi folosit si intr-o alta combinatie, cu iaurt si miere. 30 de grame de ovaz se lasa la inmuiat in 50 de ml de apa calda, apoi se amesteca cu 2 lingurite de iaurt si 1 lingurita de miere.

    Masca clasica cu castraveti. Folosind aceasta masca veti obtine un dublu efect de racorire, combinat cu obtinerea unei fete stralucitoare si curate. Pentru realizarea ei veti avea nevoie de un castravete si de o lingurita de zahar. Castravetele se da prin razatoare si se amesteca cu zaharul, se aplica apoi pe fata si pe gat pentru 10 minute. Se spala cu apa rece.

    Menta si turmeric. In timp ce turmericul este cunoscut pentru proprietatile anti-inflamatorii, menta reduce iritatia si calmeaza pielea. Pentru obtinerea mastii aveti nevoie fie de turmeric ras, fie de pudra de turmeric. Zdrobiti cateva frunze de menta peste care adaugati o lingurita de turmeric ras sau pudra, impreuna cu putina apa calduta. Pasta rezultata se aplica pe fata timp de 5-10 minute si apoi se clateste.






  • Articole similare