• Reguli de politete la sala de sport




    Ca fiecare activitate pe care o desfasuram intr-un spatiu comun, si sala de sport are regulile ei de buna purtare. De cele mai multe ori, impartim aparatele si incaperea cu alti pasionati de activitate fizica, iar educatia este aceea care ne ajuta sa avem impreuna parte de momente placute, fara sa ii deranjam pe cei din jur. Iata, asadar, cateva recomandari care vor arata ca tii cont de prezenta celorlalti si o tratezi cu respectul cuvenit.

    Buna-crestere incepe inca dinainte de a intra in sala. Asigura-te ca starea ta de igiena este corespunzatoare. Daca ai ajuns la sala dupa o zi lunga de munca, fa un dus inainte de a te schimba in echipamentul de sport.

    Ia cu tine un prosop, cu care te vei sterge de transpiratie, dar vei curata si echimanentele pe care le folosesti. Tine tot de politete sa le lasi asa cum le-ai gasit, astfel incat cei care le vor folosi in continuare sa se poata bucura de ele.

    Nu acapara un anumit aparat, mai mult decat ai nevoie sa il folosesti. Este o impolitete sa iti ”rezervi” un anumit echipament lasandu-ti pe el prosopul sau sticla cu apa, atunci cand nu il utilizezi. O alta persoana din sala poate avea nevoie de el si, atunci cand nu lucreaza nimeni la el, are tot dreptul sa il foloseasca.

    De asemenea, daca anticipezi ca vei exersa la un anumit aparat mai mult timp, este un semn de educatie sa ii previi pe ceilalti posibili interesati de el.

    Muzica pe care iti place sa o asculti in timp ce faci sport este destinata doar urechilor tale. De aceea, foloseste casti si nu difuzorul de la iPod sau de la telefonul pe care ti-ai incarcat playlistul. Nimeni altcineva nu este obligat sa iti auda melodiile preferate pentru sesiunile de activitate fizica.
    Daca folosesti greutati, saltele speciale sau alte instrumente mobile, aranjeaza-le dupa utilizare exact asa cum le-ai gasit, la locul lor.

    Daca iti place sa faci selfie-uri pentru a imortaliza activitatea ta sportiva, esti libera sa faci acest lucru, insa fara a deranja antrenamentul celorlalti. Nu poti monopoliza oglinda sau echipamentele de sport pentru sesiunile tale foto, oricat de interesante ti s-ar parea.


  • Articole similare