• Cand te muti la casa noua





    Ti-ai luat casa noua si, dupa euforia schimbarii, inevitabil vine operatiunea mutarii, care niciodata nu e simpla. De aceea, gandeste-te ca vei avea nevoie de cateva zile sau chiar saptamani, pentru ca noua casa nu trebuie doar utilata, ci si decorata.

    Pentru un rezultat final fara cusur, utilatul si decoratul noii locuinte ar trebui sa mearga mana-n mana. Altfel spus, trebui sa stalibesti inca de la inceput cum vrei sa arate casa, ce stil ti-ar placea si cum faci ca mobilierul sa fie in totala armonie cu elementele de decor.

    Iata cateva reguli care iti vor usura munca.

    In primul rand, nu lua cu tine din vechea locuinta decat lucrurile cu adevarat utile si in stare buna, cele de valoare si cele care iti sunt dragi si la care nu ai renunta de dragul niciunui designer de interior. O casa spatioasa si luminoasa e intotdeauna mai frumoasa decat una sufocata de lucruri. Iar mutatul e ocazia ideala de a mai scapa de vechituri si tot felul de obiecte nefolositoare pe care le adunam fara sa ne dam seama, de-a lungul anilor.

    Tine minte ca, daca vei pastra o mobila masiva si cu multe corpuri, nu vei mai putea face prea multe schimbari si nici veni cu idei indraznete pentru elementele de decor. Fara sa mai punem la socoteala faptul ca mutatul unor astfel de piese de mobilier dintr-o casa in alta e mare bataie de cap.

    Odata stabilita lista cu lucrurile de pastrat, repartizeaza-le in casa cea noua si vezi ce si unde trebuie completat. Daca efortul financiar nu e prea mare, cumpara si decoratiunile pe care ti le-ai dori si s-ar potrivi. Daca nu decorezi de la bun inceput, cel mai probabil vei amana acest lucru luni bune, daca nu chiar ani. Experienta arata ca, odata cu entuziasmul mutatului in casa noua, scade si interesul de a decora interiorul asa cum iti propusesei atunci cand te-ai mutat. 

    Camerele monotone pot fi inveselite cu un covor colorat sau cu un set de perdele si draperii care sa atraga atentia. Tablourile sunt de efect atunci cand nu sunt ingramadite toate pe un perete sau pe o margine de etajera. Pot transforma radical un hol lung si intunecos, mai ales daca le pui in evidenta cu un spot de lumina. Si daca tot vorbim de lumina, corpurile de iluminat sunt foarte importante. Alege-le astfel incat sa se potriveasca cu stilul casei. Un decor clasic impune lustre mai elaborate, asa cum stilul minimalist cere aplice simple sau chiar niste becuri putin stilizate, dar de efect.

    La final, poate cel mai important sfat: nu uita ca noua locuinta trebuie sa fie “acasa”. Adica sa te simti confortabil, sa-ti faca placere si sa te bucuri de casa ta.

  • Articole similare