• Cele mai romantice orase din lume





    Daca te afli in perioada pregatirilor pentru luna de miere sau pur si simplu iti doresti o vacanta romantica impreuna cu partenerul tau, trebuie sa sti ca exista o lista a celor mai romantice destinatii pe care le poti alege. Site-ul culturetrip.com a realizat chiar un clasament care cuprinde zece orase recomandate indragostitilor din toata lumea.

    Pe primul loc in clasament se afla, deloc suprinzator, Roma. Cu o mostenire culturala de neegalat, cu stradute pline de culoare si de poezie, cu arhitectura incantatoare care aminteste de istoria sa complicata, dar si glorioasa, capitala Italiei este un loc in care poti sarbatori cu adevarat iubirea.

    Pe locul al doilea, se afla un alt favorit al romanticilor de pretutindeni: Parisul. O cerere in casatorie va fi intotdeauna la inaltime, daca se intampla in Turnul Eiffel. Muzica speciala a orasului, locurile celebre din carti sau din filme, muzeele care ne imbogatesc spiritual si in care nu vom simti oboseala daca petrecem cateva ore de mana cu persoana iubita, bistrourile perfecte pentru o cina in doi, toate acestea iti vor oferi cateva zile pe care ti le vei aminti toata viata.

    Al treilea loc pe podium este poate, mai putin previzibil: Vilnius, capitala Lituaniei. 

    Argumentele celor care au realizat clasamentul sunt, insa, imbatabile. Orasul are un centru istoric plin de monumente declarate patrimoniu UNESCO, iar peisajul sau este presarat cu lacuri si gradini perfecte pentru a fi explorate in doi. Iar zona Uzupis, plina de localuri boeme si de galerii de arta, a fost comparata adeseori cu faimosul cartier Montmartre din Paris.

    Celelalte orase care au intrat in Top 10:

    Venetia (Italia)- o plimbare cu gondola este o experienta unica pentru orice cuplu de indragostiti

    Kyoto (Japonia)- mai ales daca ai norocul sa prinzi sezonul in care infloresc ciresii

    Buenos Aires (Argentina)- America de Sud este plina de pasiune si de culoare

    Marrakech (Maroc)- Farmecul oriental este plin de romantism

    Istanbul (Turcia)- Punctul de intalnire al culturilor europene si asiatice

    Bruges (Belgia)- O plimbare pe strazile sale istorice te va transporta in epoca marilor povesti de dragoste medievale

    Quebec (Canada)- In afara de cladirile care fac parte din patrimoniul UNESCO, te poti bucura impreuna cu partenerul tau si de o incantatoare plimbare cu trasura.


  • Articole similare