• Ghid pentru prima ta excursie cu cortul la mare






    Suntem in plin sezon estival si daca nu ai plecat inca in concediu, asteptarea vacantei devine din ce in ce mai “chinuitoare”. Pentru multi dintre noi, weekend-urile prelungite la mare sunt remediul, insa daca te hotarasti sa pleci in ultimul moment, s-ar putea sa nu gasesti camere libere la hotel sau costurile sa fie mult prea mari pentru o mini vacanta. 

    Pentru o doza buna de spontaneitate si ceva aventura iti recomandam o excursie la mare cu cortul. Avantaje: costuri reduse, liniste, locatii uluitoare si experiente inedite. Insa inainte sa iti faci bagajul e bine sa stii cateva lucruri esentiale pentru o experienta de camping cat mai placuta.

    1.    Nu vei putea campa pe orice plaja.

    Verifica inainte sa pleci de acasa care sunt plajele unde ai voie sa stai cu cortul. Unele fac parte din rezervatii naturale, iar acolo camparea este posibil sa fie interzisa in afara locurilor amenajate. Daca visul tau este sa te trezesti dimineata cu picioarele in nisip si cu zgomotul valurilor pe fundal, atunci asigura-te ca mergi pe o plaja unde camparea este permisa.  

    Alege sa stai intr-un camping daca ai nevoie de confort pentru a te bucura de o mini vacanta

    E important sa te gandesti de la inceput cat de mult conteaza sa ai acces la curent electric, dusuri si alte facilitati in vacanta. 

    Daca totusi iti plac locurile ceva mai salbatice si mai putin aglomerate iti recomandam ca din bagaj sa nu iti lipseasca urmatoarele lucruri: un dus portabil, un gratar, un mini aragaz portabil, o lampa, o ladă frigorifica, vesela si tacamuri de plastic sau din inox si orice alt accesoriu care sa iti faca experienta de camping cat mai relaxanta.

    3.    Alege echipamentul potrivit

    Vremea la mare poate fi destul de imprevizibila, asa ca e bine sa fii pregatit pentru orice situatie. Ai grija sa alegi un cort impermeabil si saci de dormit dintr-un material izolant pentru a va proteja de frig si umiditate. 

    Nu strica sa ai cu tine si o pelerina de ploaie si o prelata.

    4.    Nu iti lasa lucrurile de valoare in cort

    In multe zone cortul si bunurile tale sunt in siguranta, insa pot aparea si situatii neplacute. Nu vrei sa ramai faca portofel, acte, telefon sau ceas, asa ca nu le lasa in cort.

    5.    Nu uita sa faci curatenie cand pleci acasa 

    Pentru ca vrei sa iti petreci si urmatoarea vacanta intr-un loc frumos, nu uita ca la finalul excursiei sa faci curat in locul unde ai campat. 






  • Articole similare