• Ii ies dintisorii? Iata cum poti sa il faci sa se simta mai bine



    Perioada eruptiilor dentare este una mult asteptata de parinti. Aparitia dintilor de lapte este una dintre cele mai importante etape din cresterea bebelusului. Adeseori, ea este insotita, insa, si de unele neplaceri: durere, febra, nopti nedormite, indispozitie generala. Iata cum poti sa il ajuti pe cel mic sa treaca mai usor prin aceasta etapa.

    Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te pregatesti sufleteste pentru ce urmeaza. Cresterea copilului tau este un proces care vine cu numeroase provocari. Cu cat reusesti sa le accepti mai repede, cu atat confortul tau mental va fi mai mare. Ia fiecare zi si fiecare noapte pe rand si pastreaza-ti in minte ideea ca, indiferent cat ar fi de greu, fiecare dintre ele reprezinta cate un pas din dezvoltarea bebelusului tau si din evolutia sa. 

    Daca observi ca dinti se pregatesc sa vina, incepe sa-i masezi usor gingiile, desigur, dupa ce te asiguri ca degetele tale sunt perfect curate. Masajul ii va diminua disconfortul cauzat de inflamatie.
    Contactul cu obiecte reci este, de asemenea, o idee foarte buna, pentru ca are efect de anestezie locala. Da-i bebelusului sa mestece o jucarie de dentitie tinuta la rece sau, daca nu ai inca asa ceva, o bucata de tesatura pe care ai lasat-o sa se raceasca in frigider.

    Alimentele cu o consistenta tare sunt si ele de ajutor. Daca micutul tau a trecut, deja, in etapa dversificarii, da-i sa roada cateva bucatele de castravete sau de morcov, pe care le-ai tinut, de asemenea, la rece.

    Exista, desigur, si medicamente cu efect antiinflamator și unguente analgezice, special destinate pentru aceasta perioada, insa te sfatuim sa intrebi medicul pediatru daca iti recomanda vreuna dintre ele.

    Odată cu aparitia primelor semne de eruptie dentara, este si momentul sa achizitionezi o periuta de dinti special destinata bebelusilor (cele mai multe sunt realizate dintr-ul silicon extrem de moale), cu care sa curati cavitatea bucala, in fiecare zi. Chiar daca dintii inca nu au aparut, igiena gurii este extrem de importanta, iar aceasta operatiune este o buna metoda de a indeparta bacteriile, pentru a asigura ca dintisorii se vor dezvolta intr-un mediu sanatos.

  • Articole similare