• Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala in timp cat mai scurt


    Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala in timp cat mai scurt


    Vacanta se apropie de sfarsit si, odata cu ea, apar preocuparile legate de tot ceea ce trebuie sa faci astfel incat copilul tau sa ajunga la scoala la timp. Mai ales daca locuiesti in Bucuresti sau intr-un oras cu trafic complicat, stii ca misiunea nu va fi una usoara. 

    Ambuteiajele si strazile aglomerate reprezinta o realitate cu care ne confruntam in fiecare dimineata, indiferent daca alegem sa ne ducem copiii la scoala cu masina personala sau cu transportul in comun.

     Iata cateva ponturi care iti vor face diminetile mai tihnite:

    Este esential sa incepi pregatirile cu o seara inainte. Copilul tau isi poate alege hainele pe care le va purta a doua zi, isi poate aranja ghiozdanul si toate accesoriile si echipamentele de care urmeaza sa aiba nevoie. Este o rutina pe care e bine sa o pastreze pe tot parcursul anului scolar, iar beneficiul suplimentar este acela ca, in acest fel, va deveni organizat si are sanse mari de a-isi va pastra obiceiul acesta si la maturitate.

    Acelasi lucru este valabil si pentru tine. Privelistea unui parinte stresat si grabit, care isi aduce copilul la scoala in graba mare, eventual inca imbracat in pijama sau cu haine alese la intamplare nu este una tocmai placuta. De aceea, este bine sa iti asezi la indemana, tot din timpul serii, ceea ce vei purta a doua zi dimineata.

    O atentie speciala merita acordata pachetelului pentru scoala. Daca vei lasa pregatirea sa pentru primele ore ale zilei, risti sa descoperi ca nu ai la indemana tot ceea ce iti trebuie. Este mult mai eficient sa il pregatesti tot in ziua precedenta, in liniste si fara stres. Il poti chiar aranja in cutiuta in care urmeaza sa fie transportat, astfel incat dimineata tot ce mai ai de facut este sa il iei din frigider.

    Toate aceste pregatiri facute in timp util vor avea un rezultat suplimentar: va ofera timpul necesar sa va bucurati impreuna de un mic-dejun copios si plin de buna-dispozitie.

    Pe drumul catre scoala, iti recomandam sa verifici in fiecare dimineata care este ruta cea mai buna, cu ajutorul aplicatiilor mobile care te ajuta sa faci acest lucru. Oricat de obisnuita ai fi cu un drum anume, situatia din trafic in timp real se poate schimba oricand, asa ca strategia cea mai buna este sa ai informatiile actualizate.


  • Articole similare