• Hrana sanatoasa pentru energie fabuloasa!




    Alimentatia joaca un rol esential in viata noastra. Nu doar ca, atunci cand beneficiem de toate elementele nutritive necesare sanatatea noastra capata un ajutor pretios, dar acestea influenteaza si starea noastra de spirit si cota de energie din fiecare zi. Marii sportivi isi supravegheaza cu atentie felul in care se hranesc, iar nutritionistii au conceput planuri alimentare compatibile cu activitatea fizica intensa. 

    Iata cateva alimente pe care te poti baza, atunci cand vrei sa iti cresti nivelul de energie la antrenamente:

    Ai observat care este gustarea favorita a multor sportivi? 

    Daca privesti cu atentie un meci de tenis, un maraton sau o cursa de ciclism, vei vedea ca, in pauze sau in momentele dedicate realimentarii, multi dintre ei apeleaza la acelasi lucru: clasicele banane. Acestea ofera un aport nutritiv semnificativ si, in acelasi timp, ajuta organismul sa ramana la parametrii optimi de energie. Iata de ce ti le recomandam si tie, inainte de fiecare antrenament.

    Pestele gras este, de asemenea, prezent in meniul majoritatii sportivilor de performanta. Acizii grasi, Omega 3 si proteinele de buna calitate pe care le ofera il fac un aliment recomandat in aproape orice dieta compatibila cu activitatea fizica intensa. Tine cont ca pestele gras contine si Vitamina B, care, in combinatie cu acidul folic, ajuta la formarea de celule rosii in sange si la o mai buna asimilare a fierului in organism.

    Sportul necesita un consum important de carbohidrati. Insa este important sa ii iei din surse cat mai sanatoase si mai putin procesate. Incearca sa inlocuiesti pe cat de mult posibil produsele de patiserie, mai ales pe cele pline de grasimi saturate, cu o varianta mult mai sanatoasa: cartofii dulci. Un cartof dulce de marime medie contine pana la 23 de grame de carbohidtrati, dar si 3,8 grame de fibre, precum si 28% din cantitatea recomandata zilnic de magneziu. Si il poti integra in mancaruri absolut delicioase!

  • Articole similare