• Tentantiile din sezonul de reduceri. Ce cumperi si ce lasi pe raft?


    Vitrinele magazinelor sunt acoperite de afise care anunta reduceri spectaculoase. Indiferent daca vorbim de haine, cosmetice, electronice, este perioada din an in care ofertele iti cheama privirea si atentia. Insa, odata cu ele, vine si momentul deciziilor: in ce merita sa investesti, astfel incat reducerile sa insemne cu adevarat un beneficiu pentru tine, si nu doar o cheltuiala?


    E destul de probabil ca prima tentatie sa fie reprezentata de haine. Este, intr-adevar, un moment potrivit sa dai un ”refresh” garderobei tale. Insa exista riscul ca, fermecata de preturile mici, sa cumperi din impuls obiecte vestimentare care nu te reprezinta si sa le uiti, apoi, undeva in dulap, cu etichetele inca pe ele. 


    Ca sa eviti aceasta situatie, exista o regula pe care e bine sa o respecti: cumpara doar acele haine si accesorii pe care le-ai fi achizitionat si daca nu aveau pretul redus. Acest lucru inseamna ca iti plac cu adevarat obiectele in sine, nu doar pretul lor.

     Un alt lucru de care te sfatuim sa tii cont este calitatea. Daca gasesti la reducere piese vestimentare din materiale de buna calitate, cu o croiala care te avantajeaza si care au si modele pe care crezi ca le vei purta mai multi ani de acum inainte, atunci nu sta pe ganduri:isi vor gasi un loc stabil in garderoba ta. Daca, totusi, iti doresti sa experimentezi si cele mai recente trenduri, bucura-te de experienta, insa in doze mici. Cu cat sunt mai extravagante, au atat este mai putin probabil sa iti placa si anul viitor.

    Alte lucruri pe care le poti cumpara cu incredere in aceasta perioada sunt cele care se integreaza bine in rutina ta de viata: echipament sportiv, electronice care iti folosesc cu adevarat, piese de mobilier care se potrivesc in locuinta ta.


    Cand vine vorba despre cosmetice, tine cont nu doar de pretul de pe eticheta, ci si de data la care acestea urmeaza sa expire. Daca instructiunile producatorului anunta ca inca mai au ”viata lunga”, atunci pune-le in cosul de cumparaturi si bucura-te de achizitie. Daca termenul de valabilitate se anunta scurt, atunci merita sa le iei doar daca stii sigur ca le vei folosi in perioada imedoat urmatoare.

  • Articole similare