• 9 lucruri fascinante despre televiziune



    Televizorul face parte din viata noastra de mult timp. Suntem, in buna masura, generatia care s-a nascut cu un astfel de aparat in casa si am putut oberva direct transformarile prin care televiziunea a trecut atat din punct de vedere al tehnicii, cat si al continutului. De ea se leaga primele desene animate pe care le-am vazut, serialele pe care le-am urmarit in copilarie si adolescenta cu sufletul la gura, momente sociale importante, dar si evenimente mai putin placute. 

    Dincolo de toate acestea, televiziunea este un fenomen care a schimbat in mod major felul in care comunicam si in care luam contact cu realitatea inconjuratoare, chiar si cu cea de peste mari si tari. Iata cateva informatii interesante din istoria sa:

    Primul inventator care a reusit sa realizeze o transmisiune alb-negru, cu ajutorul a ceea ce numea ”telescopul electric”, a fost germanul Paul Nipkow, in anul 1884.

    Cuvântul ”televiziune” a fost inventat de omul de È™tiință rus Constantin Perskyi
    Prima televiziune americana si-a inceput activitatea in anul 1928. BBC, serviciul britanic de televiziune, a inceput emisia in anul 1930.

    In anul 1948, peste un milion de gospodării americane aveau un televizor. In prezent, in SUA exista peste 275 de milioane de aparate tv.

    Cele mai vizionate seriale de televiziune din toate timpurile au fost M*A*S*H, Cheers, Seinfeld, Friends si Magnum P.I.

    O persoana de 65 de ani urmareste, in medie, peste 2 milioane de reclame tv in timpul vietii sale.

    Pana la varsta de 14 ani, un copil vede peste 11.000 de crime la televizor. Pana la varsta de 18 ani, acest numar creste la peste 200.000.

    Prima difuzare a unei reclame tv in Statele Unite a avut loc in anul 1941. Spotul a durat 21 de secunde si a fost transmis in timpul unui meci. Compania care a achizitionat respectiva reclama se numea Bulova Corporation, iar produsul promovat era un ceas.

    In 2008, costul unui spot difuzat in timpul finalei Super Bowl s-a ridicat la 2,7 milioane de dolari.


  • Articole similare