• Bucura-te de roadele toamnei intr-un decor rustic!



    Este perioada in care sarbatorim recolta de toamna si ne bucuram de tot ce are mai bun de oferit: fructe si legume proaspete si delicioase, dar si un peisaj absolut fabulos, in care culorile, lumina speciala autumnala si temperaturile extrem de placute compun o atmosfera perfecta. De ce nu ti-ai lasa trupul si sufletul sa simta incantarea acestor zile intr-un decor mai special?

     Iata o idee care iti poate transforma un weekend banal intr-unul memorabil: lasa deoparte agitatia orasului si fa o scurta calatorie intr-unul dintre satele din jur, oricat de aproape sau de departe de casa ta iti este pe plac.

    Cauta un loc in care gasesti pensiuni disponibile si, daca nu ai pretentii la o cazare de cinci stele, poti avea surpriza sa gasesti tot confortul, dar si bunavointa locuitorilor bucurosi de oaspeti. Un bagaj simplu si cizmele de cauciuc, pentru eventualitatea ca ploua, reprezinta tot ce mai ai nevoie pentru un sfarsit de saptamana original.

    Ce poti sa faci, intr-un peisaj rural in miez de toamna? O multime de lucruri! Poti merge la targurile de sfarsit de saptamana, unde vei gasi delicatese precum pastrama sau must, de care te poti bucura dupa pofta inimii. Poti sta de vorba cu satenii si vei afla lucruri interesante despre obiceiurile si datinile stramosesti ale locului. Poti cunoaste mestesugari talentati, de la care poti achizitiona diverse ustensile de bucatarie, tesaturi realizate manual sau obiecte de ceramica, daca in zona olaritul este o traditie. De asemenea, daca in satul pe care l-ai ales exista acest obicei, poti participa la Zilele Recoltei, unde atmosfera este cu atat mai pitoreasca.

    In cazul in care localitatea se afla intr-o regiune de deal sau de munte, poti face scurte drumetii, care iti vor imbunatati conditia fizica si iti vor oferi peisaje incantatoare, numai bune de imortalizat in fotografii. Daca ai copii, vor fi si ei extrem de bucurosi sa faca cunostinta cu viata la tara, sa vada cum sunt crescute animalele si sa inteleaga de unde vin alimentele de baza.

    Daca argumentele noastre te-au convins, nu mai astepta si fa toate aranjamentele pentru calatorie. De ce n-ai trece la fapte chiar in weekendul care urmeaza?

  • Articole similare