• Cum alegem fondul de ten




    Fondul de ten reprezinta, la modul cel mai propriu, baza oricarui machiaj. Daca nu-l gasim pe cel care ni se potriveste cu adevarat, rezultatul final va fi compromis, oricata maiestrie ar fi ”investita” in realizarea aspectului final. 

    Dar cum alegem acel fond de ten care sa ne puna cu adevarat frumusetelea in valoare si care sa ne si protejeze tenul? Este o chestiune care tine nu doar de estetica, ci si de sanatate. Un fond de ten potrivit nu incarca pielea, nu produce efecte neplacute si este usor de utilizat. Iata cateva criterii dupa care sa te ghidezi:

    In primul rand, trebuie sa iei in considerare ce tip de ten ai. O evaluare cat mai corecta a acestui aspect este esentiala si, daca nu o poti face singura, iti recomandam sa apelezi cu incredere la opinia unui dermatolog. Este o informatie de care vei beneficia pe termen lung, asa ca merita investita.

    Daca pielea ta este predispusa la eruptii sau acnee, alege un fond de ten fara uleiuri. Acestea vor amplifica si mai mult aceasta tendinta. In locul lor, cauta o varianta de fond de ten care sa contina in formula sa si acid salicilic, care este eficient in cazul acestui tip de piele.

    De asemenea, evita produsele foarte consistente, de tipul fondurilor de ten care creeaza un strat gros, pentru ca acestea vor acoperi porii si riscul de a-ti aparea mai multe puncte negre va creste semnificativ.

    Daca ai o piele sensibila si care se irita usor, cauta produse noncomedogenice si hipoalergenice. Chiar daca suna complicat, aceste specificatii apar, de cele mai multe ori, pe eticheta.

    Pentru machiajul obisnuit, de zi cu zi, te sfatuim sa alegi un fond de ten cu o consistenta cat mai usoara, care nu iti incarca tenul. Este preferabil sa folosesti o formula fara pudra si cat mai hidratanta, astfel incat si machiajul tau va parea foarte natural. La ocazii speciale, poti apela si la un fond de ten mai consistent, insa evita sa faci din acest lucru un obicei. Desigur, este important sa fii atenta si la factorul de protectie solara, pe care orice fond de ten de calitate ar trebui sa ti-l ofere. 

  • Articole similare