• Tiramisu, reteta originala


          6  oua
    500 g Mascarpone
    150 g zahar
    300 g piscoturi
        8  cesti cafea
    50 g  lichior la alegere
    50 g  pudra de cacao amara

    Cu Mascarpone Galbani, toti cei care iubesc savoarea inconfundabila a adevaratului Tiramisu italian vor fi incantati. Desertul delicios cu crema de mascarpone si piscoturi inmuiate in cafea este unul dintre delicatesele de neuitat. Combinatia de arome de cafea si cacao cu gustul catifelat al mascarpone va face ca fiecare reuniune cu familia sau prietenii sa fie deosebita. Dar, va avertizam, veti obtine o mai mare notorietate si va trebui sa il pregatiti mai des!

    Bateti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pana cand obtineti o crema umflata si spumoasa. Adaugati mascarpone si lichior si amestecati bine. Incorporati treptat albusurile batute spuma. Este recomandat sa nu folositi mixerul, ci o lingura.

    Intr-un vas mic amestecati cafeaua usor indulcita cu putin lichior. Intr-un mic vas de yena asezati un strat de crema, apoi acoperiti cu piscoturile inmuiate in cafea, pentru a forma un al doilea strat. Puneti deasupra alt strat de crema, continuati cu piscoturi pana cand se termina crema. Lasati la frigider cel putin doua ore. Chiar inainte de servire, pudrati suprafata prajiturii cu cacao amara.


  • Articole similare