• Transforma gatitul din obligatie in pasiune!

    Transforma gatitul din obligatie in pasiune

    Necesitatea de a asigura hrana din fiecare zi pentru noi si pentru familia noastra a transformat munca in bucatarie intr-o rutina. Daca ti se pare din ce in ce mai dificil sa te apuci de prepararea mancarii sau daca nu mai simti nicio placere atunci cand te gandesti la urmatoarea masa, este momentul sa reevaluezi putin felul in care abordezi aceasta indeeletnicire. Iti poti regasi pasiunea si poti alunga plictiseala, cu ajutorul acestor ponturi simple.


    In primul rand, trebuie sa te gandesti la chestiunea meniului. Ai deja o rutina, eventual organizata pe zilele saptamanii, a felurilor de mancare pe care obisnuiesti sa le prepari? Luni este ziua de pilaf, joi e obligatoriu tocanita iar sambata inseamna musai gratar? Este timpul sa schimbi ceva. In loc sa lasi obisnuinta sa puna stapanire complet pe bucataria ta. Chiar daca ti se pare ca economisesti timp in acest fel, adevarul este ca timpul acordat gatitului este acelasi, iar senzatia de plictiseala ii scade din valoare. Asadar, in loc sa te orientezi dupa calendarul saptamanii, acorda-ti cateva minute in care sa te gandesti pur si simplu ce ai chef sa mananci azi. La fel, intreaba-i si pe ceilalti membri ai familiei. Si, ca un bonus, s-ar putea sa constati ca vor fi bucurosi sa te ajute in bucatarie, daca simt ca este un moment de rasfat, in care fiecare primeste exact ce si-a dorit.

    Ai un ”repertoriu” gastronomic fix, in care sunt incluse doar feluri de mancare pe care le gatesti dintotdeauna? Chiar daca suntem siguri ca sunt delicioase, este momentul sa faci cunostinta cu diversitatea. Studiaza retetele mancarurilor pe care le-ai apreciat la un anumit restaurant sau in vacante si incepe sa le recreezi. Poti descoperi ca esti o adevarata maestra a fructelor de mare sau a pastelor pregatite exact ca in Italia, iar satisfactia va fi pe masura.

    O mica operatiune de redecorare a bucatariei iti poate schimba si ea starea de spirit. Un nou sort pentru gatit? O noua pereche de manusi termoizolante cu un model simpatic? Un set vesel colorat de castroane sau un vas de ceramica in care fripturile sau sarmalele vor deveni adevarate opere de arta? Acestea nu sunt niste simple cheltuieli, ci se pot dovedi investitii valoroase in bunadispozitie cu care vei intra de acum incolo in bucataria ta!
  • Articole similare