• Transforma-ti indemanarea intr-o mica afacere!



    Inca din copilarie, erai talentata la activitati precum crosetat, cusut sau olarit, insa, odata cu trecerea vremii ai renuntat la aceste pasiuni, pentru ca erai mult prea ocupata pentru ele? A venit momentul sa le redescoperi, nu doar pentru placerea de a vedea mici opere de arta iesite din mainile tale, ci si pentru ca le poti valorifica si transforma intr-o mica afacere. Obiectele realizate manual sunt, de cativa ani, foarte cautate, pentru ca sunt cu adevarat unice si au in spate povesti frumoase. Insa de unde sa incepi? Iata sfaturile noastre.

    Daca nu ti-ai mai exersat indemanarea de ceva vreme, mai intai trebuie sa reiei acest exercitiu. Cumpara-ti produsele necesare si, in cursul serilor, incearca sa iti reamintesti cum lucrai cu ani in urma. Vei avea supriza foarte placuta de a constata ca talentul tau este inca activ si iti vei reaminti cu bucurie tehnicile pe care le foloseai. Daca, insa, simti ca priceperea ta a cam ”rugniti”, nu te intrista. 

    Cauta in apropierea locuintei sau serviciului tau cursuri sau ateliere care ofera activitatea care te intereseaza. Fa-ti o programare si vei vedea cum, dupa doar cateva sedinte talentul tau a renascut. In plus, vei putea socializa cu alti mestesugari interesati de acelasi domeniu, care iti pot oferi sfaturi foarte pretioase.

    Odata ce ti-ai recapatat indemanarea, este momentul sa iti pui pe hartie planurile afacerii. Inainte de toate, inregistreaza-te ca persoana fizica autorizata sau ca societate comerciala, pentru ca micul tau comert sa se desfasoare in cadru legal. Apoi, calculeaza-ti exact valoarea materiilor prime, a timpului pe care il vei petrece lucrand si al costurilor de promovare, astfel incat sa ai o imagine clara din punct de vedere financiar. Vei putea sa apreciezi exact cat va dura pana cand iti vei recupera investitia si vei trece pe profit.

    Urmatorul pas este sa incepi lucrul efectiv. Acum este momentul sa iti reorganizezi timpul, astfel incat activitatea ta sa fie una riguros organizata, dar sa ramana si o placere si sa nu devina un motiv de stres. Depinde numai de tine ritmul in care vei lucra. Pe masura ce ai un stoc de obiecte, poti apela la diversele platforme online care comercializeaza produse de manufactura si o poti alege pe cea care iti ofera conditiile cele mai avantajoase. Daca nu doresti o astfel de colaborare, poti prezenta obiectele pe retelele sociale, cu un cost minim de promovare. In cele din urma, te vei bucura de roadele muncii tale si pasiunea ta va deveni, poate, si o resursa din ce in ce mai importanta de castiguri financiare. Noi iti tinem pumnii si iti dorim succes!

  • Articole similare