• 6 cele mai rezistente flori de apartament



    Iti plac florile, iti place sa le cumperi si sa ai grija de ele. Ti s-a intamplat insa de foarte multe ori sa cumperi flori care aratau superb in florarie sau magazin si dupa 2 saptamani la tine in apartament se ofileau. Pentru ca pe timpul iernii in casa pot fi temperaturi crescute sau, dimpotriva, diferente de temperatura de la o camera la alta, plantele din apartament ar trebui sa fie rezistente. Printre cele mai rezistente pante de apartament sunt:
    Cactusul Craciunului – O planta care se simte cel mai bine cand este ignorata. Ii merge foarte bine la lumina scazuta, insa va face mai multe flori la lumina mai puternica. Daca doriti ca aceasta sa infloreasca in preajma Craciunului, o metoda sigura este de a o lasa la temperaturi mai scazute, pe balcon spre exemplu, in timpul lunii Noiembrie.
    Crinul pacii – Este o planta care infloreste de primavara pana toamna si care prefera penumbra. Ii plact temperaturile medii, de la 15 pana la 30 de grade. Se uda cu regularitate, ins ape timpul iernii frecventa udarilor trebuie scazuta.
    Pana Cocosului – Traieste si in cele mai vitrege conditii, chiar si uitata intr-un colt de gradina printre alte plante. Este de asemenea o planta ca prefera umbra si ocazional infloreste in casa.
    Aglaonema sau Planta Intunericului – Intalnita si in cladirile de birouri, este o planta care rezista cu usurinta inclusiv pe holuri sau in spatii fara ferestre. Trebuie udata de maxim doua ori pe saptamana si trebuie tinuta la o temperatura medie, aceasta nefiind o iubitoare de frig.
    Cactusii – Sunt printre cele mai rezistente plante, singura condie fiind lumina. Atat pe timpul verii, cat si iarna, asezati-i cat mai aproape de fereastra. Incepand cu luna noiembrie, incetati sa-i mai udati pana in primavara si pasati-i intr-un loc cu temperaturi intre 2-10 grade.
    Dracena – Este o alta planta foarte des intalnita in apartamente si care se gaseste in peste 40 de variante, asa ca va fi intotdeauna usor sa gasesti un model care iti place. Atentie insa ca este o planta toxica pentru animalele de companie.


  • Articole similare