• Cele mai bune aplicatii auto pentru Android

    Cele mai bune aplicatii auto pentru Android

    La fel ca multe alte aspecte ale vietii moderne, si condusul masinii poate beneficia de ajutorul aplicatiilor digitale. Poate mai mult decat in alte domenii, acesta este unul in care prioritara este mentinerea atentiei asupra activitatii principale-manevrarea masinii in siguranta, astfel incat sa nu creeze riscuri pentru sofer sau pentru ceilalti participanti la trafic. Exista, insa, aplicatii care se ocupa exact cu acest lucru, menirea lor fiind sa te ajute sa conduci in siguranta si respectand reglementarile legale. Iata cateva dintre acestea, concepute special pentru sistemul de operare Android:


    Android Auto este o aplicatie gratuita care te ajuta sa ai acces la fisierele media si la comunicatii, in timp ce te afli la volan. Cu autorul comenzilor vocale, poti trimite mesaje, iar aplicatia iti va citi mesajele pe care le primesti, fara sa fie nevoie sa privesti catre ecran sau sa folosesti tastatura. De asemenea, iti asigura acces la sistemele de navigatie si la playlist-urile cu muzica pe care le ai stocate in memoria telefonului.

    Car Dashdroid este o aplicatie asemanatoare, care exista, insa, si in varianta gratuita, dar si intr-una mai complexa, cu plata. In afara de accesul la muzica si la sms-uri, iti ofera posibilitatea de a audia mesajele din retele sociale (Facebook Messenger, Telegram sau Whats’App), si de a raspunde la ele. In plus, ai acces la un vitezometru si la o busola, care te va ajuta sa te orientezi.

    Drivemode este o aplicatie considerata superioara de specialistii in domeniu. Iti va furniza suport pentru alte aplicatii de navigatie, precum Waze, Google Maps sau HERE Maps. In afara de acest lucru, poate fi integrata cu Google assistant, ceea ce se va dovedi extrem de autil daca ai de rezolvat chestiuni urgente care tin de sfera profesionala. De asemenea, iti poate opri la cerere notificarile din toate retelele sociale sau de telefonie, astfel incat sa conduci linistit si fara sa fii distrasa de acestea.
  • Articole similare