• Cum alegi geanta potrivita pentru fiecare ocazie?

    Cum alegi geanta potrivita pentru fiecare ocazie


    Gentile fac parte din ”arsenalul” stilistic al oricarei femei. Ne completeaza tinuta, ne pun in valoare celelalte accesorii. Si, desigur, au un rol practic, pentru ca ne ajuta sa transportam toate cele necesare unei zile de munca sau unei ocazii speciale. Care sunt, insa, ”regulile de buna purtare” pentru o geanta, astfel incat aceasta sa fie in armonie cu restul tinutei cu personalitatea noastra si cu ocazia la care alegem sa le purtam?

    Prima regula de care trebuie sa tii cont este dimensiunea. O geanta voluminoasa este potrivita ritmului alert de zi cu zi, programului de lucru sau evenimentelor non-formale. Este cea pe care ne bazam atunci cand avem de luat cu noi un laptop, dosare voluminoase sau alte obiecte care ocupa mult spatiu. De asemenea, o purtam la sesiunile de cumparaturi, mai ales daca avem o geanta din categoria ”shopping bag”. Oricat de comoda si de incapatoare ar fi, te sfatuim, insa, sa o lasi acasa atunci cand mergi la ocazii speciale. La acestea, mult mai indicata este o poseta de dimensiuni mici, din categoria plic, ”baguette” sau clutch. Daca ocazia este formala, adica un cod vestimentar de tip ”black-tie”, cu adevarat potrivita este ca poseta sa fie realizata din materiale mai pretioase, precum catifea sau matase, sau decorata cu accesorii spectaculoase - cristale, paiete sau insertii stralucitoare.

    Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este culoarea. Pentru drumurile obisnuite din timpul zilei si pentru toate sarcinile pe care le-ai de bifat la locul de munca, este mult mai comoda o culoare neutra. Negru, maro sau gri sunt cele mai frecvente variante, cu atat mai mult cu cat pot fi asortate la mai multe tinute in timpul saptamanii, astfel incat nu trebuie sa schimbi geanta de la o zi la alta. Atunci cand iesi in oras, la o cina romantica sau la o intalnire cu pritenerii, este o idee buna sa dai un plus de culoare tinutei si sa optezi pentru o geanta in culori mai spectaculoase, cum ar fi rosu, verde smarald sau albastru regal. La un eveniment de seara, alege cu incredere o geanta in nuante metalice, care ii va oferi intregii tale tinute un aer pretios.
  • Articole similare