• De ce trebuie sa tii cont cand cumperi incaltaminte de iarna copilului mic



     Nu mai este mult si iarna va lovi cu temperaturi scazute. Ca sa nu te prinda pe nepregatite, incepe de pe acum sa cauti incaltaminte calduroasa pentru zilele geroase. Stim ca este destul de greu sa alegi ceva de care sa fii sigura ca favorizeaza cresterea armonioasa a piciorului si, in acelasi timp, sa fie si simpatice.

    Ca prim criteriu atunci cand vei incepe cautarile este talpa suficient de flexibila. In ciuda parerilor ca incaltamintea copilului trebuie sa fie inalta pentru a proteja glezna, acesta este doar un mit, contrazis de medicii ortopezi. Acestia atrag insa atentia ca piciorul copilului mic are nevoie de o talpa flexibila, care sa lase piciorul sa efectueze miscarea lui naturala. Chiar daca pentru iarna vei opta pentru ghete sau cizmulite inalte, trebuie sa te asiguri ca acestea nu sunt rigide si ca talpa se poate indoi cu usurinta, permitand copilului miscari naturale.
    Un alt criteriu important este numarul pantofilor sau al ghetelor pe care intentionati sa le cumparati. Regula de baza este un spatiu de un deget in spatele ghetei dupa ce copilul este incaltat. Atunci cand vei merge la cumparaturi si poate nu ai copilul cu tine, alege o pereche de incaltari cu un numar mai mare, iar in cazul ghetelor chiar cu doua numere mai mari, tinand cont de sosetele groase pe care acesta le va purta. In cazul in care nu stii numarul corect al copilului, cei mai simplu este sa asezi o foaie sub piciorul copilului si sa masori ulterior cu un centimetru.
    Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este ca talpa sa aiba suficiente striatii pentru a nu aluneca.
    Pe de alta parte, e de preferat sa cumparati o singura pereche de incaltaminte dar care sa fie de calitate, in locul mai multor perechi de ghete sau cizme de iarna, dar care sa nu respecte criteriile care fac ca piciorusele copilului sa se dezvolte normal.


  • Articole similare