• Echipamentul sportiv pentru toamna. Al tau este complet?




    Daca esti o iubitoare a miscarii in aer liber, atunci stii ca fiecare sezon are genul sau de echipament, care iti ofera atat confortul termic necesar, cat si mobilitate si precizie in miscari. In cazul in care sportul este o activitate nou aparuta in rutina ta, cu atat mai mult este necesar sa acorzi atentie garderobei sportive, care are nevoie sa fie actualizata odata cu venirea toamnei. Iata, asadar, piesele care nu iti pot lipsi atunci cand vremea se raceste.

    In primul rand, trebuie sa tii cont ca incaltamintea sa fie potrivita pentru a rezista temperaturilor si precipitatiilor specifice acestui anotimp. 

    Daca, in timpul verii, aveai maximum de confort incatata cu pantofi din material textil,  care iti lasau pielea sa respire, acum ai nevoie de incaltaminte impermeabila si din materiale mai consistente, care pot face fata frigului. Atentie deosebita si la talpa, asigura-te ca iti achizitionezi pantofi cu o talpa cu maxima aderenta la sol.

    Tricourile de alergare sunt o alta piesa pe care trebuie sa o incluzi in echipamentul tau de sezon. Maiourile din timpul verii lasa loc bluzelor cu maneca lunga sau tricourilor insotite de un hanorac, in care te vei simti protejata de frig, fara, insa a te supraincalzi. Char daca ti se poate parea o idee buna sa achizitionezi unele din bumbac, este mai bine sa alegi materialele mai tehnice, concepute special pentru activitatile sportive, care lasa rapid transpiratia sa se evapore. 

    Pe masura ce vremea se raceste, vei adauga si mai multe straturi de imbracaminte, insa e bine sa nu exagerezi, pentru a-ti pastra mobilitatea. O geaca foarte subtire, insa cu o buna izolatie termica este preferabila alternativei cu doua-trei bluze, care nu fac decat sa iti stanjeneasca miscarile.

    In ceea ce priveste pantalonii, a  sosit anotimpul colantilor lungi. Cauta unii care au fost conceputi special pentru sport in mijlocul naturii, nu pentru sala, pentru ca vei constata diferenta. Fiecare piesa de echipament are specificul sau si este bine sa tii cont de indicatiile producatorului, astfel incat sa te bucuri de activitatea fizica sanatoasa si in deplina siguranta.

  • Articole similare