• Reteta zilei - Pavlova


    Pavlova este unul dintre cele mai populare si larg consumate deserturi din Australia si Noua Zeelanda.

    Nimeni nu stie cine a creat pentru prima data celebrul desert Pavlova. Numele si retetele au inceput sa apara mai intai la scurt timp dupa ce prima balerina si coregrafa rusa, Anna Matveyevna Pavlova (1881-1931), a inceput sa faca turnee in America, Europa si Marea Britanie in 1910. In America, ea a dansat la Metropolitan Opera House din New York. Anna Pavlova a fost una dintre cele mai celebre si influente balerine ale vremii sale.

    Pavlova este desert romantic, un desert perfect pentru oaspetii tai sau pentru o cina in doi! Este crocanta la exterior, cu bunatati molipsitoare la interior, ingramadita cu crema pufoasa si multe fructe proaspete.

    Ingrediente pentru Pavlova:

    6 albusuri,  la temperatura camerei

    1,5 cani zahar alb

    2 lingurite de amidon de porumb

    1/2 lingura de suc de lamaie

    1/2 lingura extract de vanilie

    Ingrediente pentru crema

    1 1/2 cani frisca grea rece

    2 lingurite de zahar alb


    Ingrediente pentru topping:

    4-5 cani de fructe proaspete (afine, kiwi, zmeura, capsuni feliate, etc.)

    Frunze de menta pentru decor

    Preparare:

     Incalziti cuptorul la 200 grade cu suportul in centrul cuptorului. Aliniati o foaie mare de copt cu hartie pergament

    Cu ajutorul mixerului tau, bateti 6 albusuri cu viteza mare 1 minut pana se formeaza varfuri moi. Cu mixerul pornit, adaugati treptat 1 1/2 cani de zahar si bateti timp de 10 minute la viteza mare sau pana cand se formeaza varfuri rigide. Amestecul va fi neted si lucios.

    Folositi o spatula pentru a plia rapid suc de lamaie de 1/2 lingurita si extract de vanilie de 1/2 lingurita, apoi pliati in 2 lingurite de amidon de porumb si amestecati pana cand este bine amestecat.

    Turnati compozitia in tava sub forma rotunda. Coaceti la 225˚ timp de 1 ora si 15 minute, apoi opriti cuptorul si fara a deschide usa, lasati bezeaua in cuptorul incins inca 30 de minute. Exteriorul va fi uscat si crocant, crem foarte palid (aproape alb), iar interiorul va fi inca moale.

    Transferati pavlova cu hartia pergament pe blat sau pe un suport pentru cookie-uri si lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei. Odata racit, puteti orna cu frisca si fructe sau puteti pastra intr-un recipient etans (sau punga de plastic) timp de 3-5 zile la temperatura camerei.


  • Articole similare

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumim pentru mesaj!