• Cele mai frumoase filme de Craciun din toate timpurile




    Mai sunt doar cateva saptamani pana cand magia sarbatorilor de iarna va sosi in casele noastre. Indiferent unde alegem sa le petrecem, cel mai frumos este sa ne bucuram in tihna, alaturi de familie si cei dragi. Iar o parte din atmosfera Craciunului poate fi creata si de filmele care il au ca tema principala si care au incantat generatii intregi de copii si pe parintii lor. Iata o lista cu filmele de Craciun care au trecut testul timpului si au ramas in istoria cinematografiei:

    ”Viata este minunata” (It’s a Wonderful Life) este una dintre marile pelicule clasice dedicate acestei sarbatori. A fost filmat în 1946, È™i de mai bine de È™apte decenii se află în vîrful clasamentelor de profil. Regizat de Frank Capra È™i cu Jimmy Stewart ca protagonist, filmul spune povestea lui George Bailey, un tata care traieste momente complicate si dificile, pana când un inger vine sa ii arate adevarata insemnatate a vietii.

    Seria ”Singur Acasa” (Home Alone) este nelipsita din programul de sezon al televiziunilor. Chiar daca ai vazut-o de nenumarate ori, o vei redescoperi cu aceeasi bucurie de fiecare data cand un copil vede pentru prima data povestea nastrusniclui Kevin.

    Un Craciun alb” este un alt clasic, insa unul care apartine genului music hall. Bing Crosby este interpretul eroului principal. Impreuna cu prietenul sau Danny Kaye si cu ajutorul a doua surori interpretate de Rosemary Clooney si Vera-Ellen, acesta incearca sa salveze locuinta fostului sau comandant din armata.

    "O colinda de Craciun" este un alt film celebru si care a bucurat sufletul multor generatii de parinti si copii. Ecranizare a unei nuvele scrise de Charles Dickens si realizat in 1951, pelicula spune istoria lui Ebeneezer Scrooge, un om de afaceri fara scupule, care este vizitat de trei fantome: cea a Craciunului care a trecut, a Craciunul din prezent si a Craciunului din viitor. Filmul are o morala foarte bine explicata, sensul ei fiind sa apreciem oamenii care ne inconjoara mai mult decat orice avutie materiala.

  • Articole similare