• Cum sa integrezi arta romaneasca in orice stil de casa



    Obiectele decorative inspirate din arta populara romaneasca trezesc intotdeauna multa emotie, conectare cu propria identitate si nostalgie. Sunt obiecte care, dincolo, de design, au un impact personal foarte mare, dar carora de multe ori nu le gasim locul in casele noastre pentru ca ne gandim ca nu se potrivesc stilului general. Chiar daca aveti o casa in stil minimalist, shabby chic, nordic sau modern, integrarea unor obiecte de suflet se poate face fara rateuri sau alaturari care sa creeze senzatia de kitch.

    Spre exemplu, puteti crea in bucatarie un colt sau un perete dedicat obiectelor de decor populare. Astfel, puteti crea o etajera pe care sa expuneti farfurii, cani sau mici urcioare cu motive traditionale romanesti. De asemenea, farfuriile pot fi asezate pe suporturi speciale, direct pe perete, si, astfel, vor adauga mai mult pitoresc bucatariei voastre. Acestea pot fi mixate cu tabluri ceramice, creand un adevarat centru de interes in bucataria voastra cu linii simple si ordonate.

    O alta metoda de integrare in decor este asezarea unor urcioare mari in anumite colturi din holuri sau living. Acestea vor primi mai multa personalitate, fiind scoase din anonimat.

    Carafele cu motive traditionale pot fi folosite cu succes ca vaze, in special toamna. Daca veti aseza in ele crizanteme de diferite colori, pe care le ve inconjura de tartacute sau dovleci mai mari, veti realiza un decor de toamna seducator.

    Covorasele cu motive traditionale pot adauga o pata de culoare intr-un decor atent gandit si cu linii unitare. Acesta va scoate in evidenta stilul vostru si ii va adauga o nota personala daca este bine integrat si mixat.

    O tava de lemn cu motive romanesti, un fluier sau un scaunel de lemn frumos pictat, pot sa se transforme si ele in elemente inedite de decor, in special in spatiile care nu sunt gandite de la inceput ca sinteze de stiluri.

  • Articole similare