• Cum sa iti pastrezi incaltamintea de iarna



    Pantofii, ghetele si cizmele de iarna sunt obiectele din garderoba noastra probabil cele mai expuse intemperiilor vremii. Ne poarta pasii prin zapada, noroi sau polei si sunt afectate de precipitatii, dar si de temperaturile de afara. Iata cum poti sa le conservi in cat mai buna stare, astfel incat sa te poti bucura de accesoriile tale preferate pentru cat mai multe sezoane:

    Daca incaltamintea ta este din piele naturala, atunci obisnuieste-te sa o protejezi cu ajutorul unui spray special, care o protejeaza de apa si o face impermeabila. In magazine vei gasi numeroase astfel de produse care reprezinta o buna investitie pentru protectia pantofilor tai de iarnă.

    Un alt factor pe care trebuie sa il iei in calcul este area care este imprastiata pe trotuare atunci cand apare riscul de polei. Aceasta substanta este deosebit de agresiva cu incaltamintea, indiferent de materialul din care aceasta este confectionata. O poti proteja cu ajutorul produselor de lustruit care contin ceara. Aceasta va impiedica sarea sa ajunga direct pe ghetele sau pe cizmele tale si le va mentine in siguranta.

    Daca se intampla totusi, ca incaltamintea sa se murdareasca de sarea folosita pentru pavaj, sfatul nostru este sa o curati imediat. Cu cat lasi sarea mai mult pe cizmele sau pe ghetele tale, cu atat riscul ca aceasta sa le distruga devine tot mai mare. Foloseste produse special concepute pentru indepartarea sarii de pe incaltaminte, iar aceasta va arata ca noua.

    Talpa pantofilor nu trebuie nici ea neglijata. In afara de faptul ca ai nevoie sa aiba proprietati antiderapante cat mai bune, ea iti ofera confort in miscare. O poti proeja cu ajutorul unui invelis de cauciuc, pe care il poti instala chiar tu sau poti apela la un specialist in domeniu. 
    Atunci cand precipitatiile de afara iti uda incaltamintea, ai grija la felul in care o usuci. Nu o aseza niciodata aproape de foc deschis, pentru ca acesta va produce crapaturi. Alege in schimb un loc cald si uscat, departe de orice sursa directa de caldura.

  • Articole similare