• Cum sa ai cea mai primitoare casa in luna decembrie




    Este sezonul cel mai potrivit pentru a-ti transforma locuinta dupa pofta inimii, astfel incat atmosfera de sarbatoare sa puna stapanire pe fiecare colt al ei. Sarbatorile se apropie cu fiecare zi care trece, asadar poti incepe sa iti ajuti si casa sa intre in atmosfera lor. In afara de luminitele traditionale, de bradul impodobit sau de coronita de brad asezata pe usa de la intrare, iata alte idei care vor aduce spiritul Craciunului in caminul tau:

    Alege un motiv in jurul caruia sa se concentreze intreaga operatiune de decorare. De exemplu, clopotelul. Poti cumpara sau confectiona ghirlande de clopotei din hartie creponata, pe care sa le asezi in casa, oriunde ti se pare potrivit. 

    Mai mult, poti implica si copiii in manufacturarea lor si, in acest fel, aveti reteta unor ore de calitate petrecute in familie. In afara de clopoteii de hartie, poti folosi unii din metal la aranjamentul pentru masa festiva sau pentru a-i agata la fereastra. Acestia vor reprezenta un accent simpatic care ofera unitate intregului decor de Craciun. Alte variante de motive la fel de interesante: steluțele sau fulgii de zăpadă stilizați.

    Joaca-te cu mai multe culori decat cele traditionale. Rosul si verdele reprezinta cromatica clasica a Craciunului, dar nu e nevoie sa te rezumi la acest tandem. Poti alege doar una dintre aceste doua culori si sa o folosesti in combinatie cu accente metalice, precum auriul sau argintiul. Este o varianta pe care o poti aplica atat la decorarea bradului, cat si la cea a mesei de Craciun si vei constata ca este foarte spectaculoasa.

    Foloseste obiecte de decor originale si neasteptate. De exemplu, daca locuiesti la casa si ai o scara din lemn, o poti lustrui, eventual ii aplici un lac incolor si poti agata de ea diverse obiecte decorative. In functie de preferintele tale, o poti aseza fie in exteriorul casei, fie chiar in interior. Daca ai un semineu, o poti utiliza ca suport pentru ”ciorapii” uriasi in care cei mici isi vor gasi o parte dintre cadouri.

  • Articole similare