• Cum sa scapi de aglomeratia de Craciun



    Inca din primele zile ale lunii decembrie, incepem sa intram in atmosfera de sarbatoare. Strazile sunt luminate cu instalatii speciale, tot mai multe magazine sunt deja decorate, serbarile de la gradinita si scoala sunt anuntate, iar totul in jur pare sa se alinieze la spiritul festiv. O singura problema ne da, deja batai de cap: cum facem sa evitam aglomeratia care deja a devenit o traditie in preajma sarbatorilor? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

    Planifica totul din vreme. In primul rand, cadourile pe care stii ca le vor astepta copiii cu mare nerabdare. Cu cat amani mai mult momentul cumparaturilor, cu atat risti ca Mosul sa nu mai gaseasca darurile dorite. La inceputul lunii decembrie, poate chiar mai devreme, lista de cadouri ar trebui sa fie deja gata. Si, in loc sa il trimiti pe Mos Craciun sa colinde magazinele, o idee mai buna ar fi sa folosesti internetul. La cateva click-uri distanta ai toate sansele sa se afle exact jucariile dorite. Mai mult, vei beneficia si de serviciile unui curier care le aduce exact unde trebuie, astfel incat problema orelor in trafic sau a parcarii dispare si ea.

    Nu lasa nici aranjarea casei pe ultima suta de metri. Daca intentionezi sa faci curatenie generala, incepe cu macar doua saptamani inainte si programeaza fiecare etapa, astfel incat sa faci putin cate putin. In acest fel, Craciunul nu te va gasi epuizata de treburile gospodaresti pe care ai dat zor sa le termini in doar cateva zile.

    La fel poti proceda si cu meniul. Desigur, mancarea va fi pregatita cu una-doua zile inainte de 25 decembrie, insa, pana atunci, asigura-te ca ai cumparat din vreme toate ingredientele necesare. Un drum neasteptat la magazin in Ajunul Craciunului poate parea simplu la prima vedere, insa, daca tii cont de faptul ca o multime de oameni vor fi acolo, s-ar putea sa constati ca pentru un simplu ingredient ai nevoie de cateva ore bune. Pregateste lista meniului complet, noteaza tot ceea ce iti trebuie si fa cumparaturile din vreme. Evident, incepe cu alimentele care sunt cel mai putin perisabile.

  • Articole similare