• Mesele copioase de sarbatori cad mai usor cu putina miscare




    Sarmale, carnati, friptura de porc, piftie, cozonac si multe altele sunt inghesuite fara mila in stomacurile noastre intr-un timp record si de mai multe ori pe zi. Este acea perioada din an cand orice vizita nu se poate termina fara o masa intinsa, unde domina proteinele si carbohidratii. Toate acestea pot deveni cu usurinta o agresiune pentru organismul nostru daca nu stim sa punem o frana serioasa. Pe langa echilibru si moderatie, chiar daca dieta noastra de sarbatori va fi cu multe grasimi, glucide si carbohidrati, procesul de digestie va simti ca primeste o mana de ajutor daca vom face putina miscare.

    Miscarea nu trebuie sa fie neaparat intr-un cadru organizat, gen sala de sport sau bazin, cu toate ca anii trecuti ne-au aratat o multime de oameni care au luat cu asalt salile de gimnastica in a doua zi de Craciun. E suficient, spre exemplu, ca in loc sa luati liftul, sa urcati scarile. Puteti chiar sa mai urcati un etaj sau doua, nu se va supara nimeni daca intarziati cateva minute.

    Cum zilele de Craciun se anunta destul de frumoase, luati in considerare plimbari lungi. Nu numai ca veti arde mai repede miile de calorii ingerate, dar veti dobandi mai mult tonus si buna dispozitie.

    Profitati de terenurile libere, luati copiii si mergeti la un fotbal, baschet sau tenis. Veti ochi doi iepuri dintr-o lovitura : miscare si timp de calitate alaturi de copii.

    Salile de bowling sunt si ele o optiune pentru miscare usoara. De asemenea, patinoarele artificiale, unde puteti merge alaturi de prieteni sau copii.

    Orice preferinta de sport sau miscare ati avea, important este sa nu-l scoateti din programul de sarbatori, pentru ca el va va aduce atat buna dispozitie, cat si mai multa sanatate.

  • Articole similare