• Petrecere de Craciun la tine acasa? Distreaza-te si tu!




    In multe familii numeroase, petrecerea de Craciun este o traditie frumoasa. Ne adunam cu totii in jurul mesei bogate, schimbam mici cadouri, ne povestim intamplarile recente sau ne amintim momente importante, care fac parte din istoria familiei noastre. 

    De cele mai multe ori, insa, tocmai gazda este cea care nu apuca sa se bucura cu adevarat de petrecere. Fie pentru ca este prea obosita dupa zile intrehgi de pregatit bunatati traditionale sau de facut curatenie in casa, fie pentru ca in timpul petrecerii are mereu cate ceva de facut. Daca anul acesta este randul tau sa gazduiesti petrecerea de Craciun, iata cum te poti bucura cu adevarat de ea.

    In primul rand, invata sa delegi o parte dintre sarcinile tale. Daca si rudele tale sunt maestre in bucatarie, s-ar putea sa fie mai mult decat incantate sa contribuie la masa de Craciun macar cu cate un fel de mancare. Chiar daca acest lucru nu a reprezentat pana acum o traditie in familia ta, o poti inaugura tu. Pe de o parte, te va scuti de o buna parte din munca in bucatarie. Pe de alta parte, vei da ocazia si altora sa demonstreze ce bine le-au iest cozonacii sau salata de boeuf anul acesta.

    Curatenia in casa si decoratul mesei sunt obligatii exclusiv ale gazdei, dar i pe acestea le poti organiza astfel incat sa nu te oboseasca peste masura. Incepe operatiunea de curatenie cu doua saptamani inainte de Craciun, astfel incat vei putea sa repartizezi pe mai multe zile ceea ce ai de facut, iar efortul va fi mai putin resimtit. Pastreaza ultimele doua zile doar pentru micile retusuri si mai ales pentru a te ocupa de tine insati. Un masaj, un tratament cosmetic, o coafura noua te vor ajuta sa te relaxezi si sa intri mai usor in spiritul sarbatorilor.

    In timpul petrecerii, nu iti reduce rolul de gazda la servirea neintrerupta a preparatelor si debarasatul mesei, dupa fiecare fel. Cere ajutorul copiilor mai mari din familie sau chiar al celorlalti comeseni. Sarcinile impartite cu veselie si dragoste fac atmosfera de famlie si mai frumoasa, nu e asa?

  • Articole similare