• Solutii simple pentru a-ti reduce ”amprenta” de carbon




    Protejarea mediului inconjurator a devenit o prioritate si o urgenta la nivel mondial. Poluarea, risipa si lipsa de atentie au produs efecte negative majore, astfel incat este nevoie de solutii pentru a proteja cat mai mult natura. In afara de marii actori economici sau de statele care pot introduce noi reglementari in domeniu, fiecare dintre noi poate contribui la acest lucru.

     Chiar daca aparent nu putem avea un impact decisiv, fiecare gest pe care il facem pentru a proteja natura conteaza, cu atat mai mult cu cat tot mai multi dintre semeni nostri incep sa constientizeze problemele si sa participe la gasirea si aplicarea unor solutii durabile. Iata cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a-ti reduce amprenta de carbon, adica una dintre cauzele cele mai importante ale degradarii mediului:

    Incearca sa mananci mai putina carne. A deveni vegetarian este o optiune extrem de personala si destul de complicata, dar poti sa continui sa consumi carne in cantitati mai mici. Acest lucru va aduce un beneficiu nu doar pentru sanatatea ta, ci si pentru natura. Emisiile de gaze de sera cauzate de industria carnii sunt comparabile, la scara planetara cu impactul combustibililor fosili (de exemplu, al petrolului sau al carbunelui).

    Obisnuieste-te sa scoti aparatura electrica din priza, atunci cand nu o folosesti. Un aparat care ramane in priza continua sa consume energie, chiar daca este inchis, si sa iti mareasca amprenta de carbon.

    Incearca sa fii mai ponderata atunci cand iti cumperi haine. Stii ca vei purta maximum un sezon bluza care costa doar cativa lei, dar cedezi tentatiei, convinsa doar de pretul irezistibil?

    Industria textila a ajuns la un volum la care poate oferi imbracaminte la preturi foarte mici, iar acest lucru devine foarte atractiv pentru multi cumparatori. Insa un asemenea nivel de productie reprezinta si una dintre cauzele majore de poluare. Este o decizie mai prietenoasa cu mediul sa cumperi haine mai rar, insa sa te orientezi catre piese cu adevarat valoroase si durabile.

  • Articole similare