• 4 Ponturi de care iti vei aminti la sala de sport




    Esti deja o veterana a salilor de fitness sau abia ti-ai facut abonament? In oricare dintre aceste situatii, rutina ta de antrenament merita oricand un plus de eficienta. Iata sfaturile noastre, pe care e bine sa le retii si sa le pui in aplicare la urmatoarea sesiune de activitate fizica:

    Inante de a intra in sala, fa-ti un plan de antrenament. Stabileste-ti in minte care sunt aparatele la care vei lucra in ziua respectiva si in ce ordine si fa-ti un plan de rezerva, pentru situatia in care unul dintre ele este ocupat. Te va ajuta mult sa iti mentii ridicat ritmul cardiac, pentru ca acesta va scadea, daca, in loc s astii exact ce urmeaza sa faci, ratacesti prin sala incercand sa te hotarasti.

    Pune-ti telefonul pe mod avion. Timpul petrecut in sala de sport este numai al tau si, pentru a te putea concentra cu adevarat, ai nevoie sa te deconectezi de lumea exterioara. Incearca sa iti programezi antrenamentele la ore la care este putin probabil sa apara vreo criza la serviciu. In rest, orice mesaj de pe retelele sociale sau din grupurile de whats’app poate astepta maximum o ora pana sa il citesti si sa ii raspunzi.

    Adauga un plus de eficienta exercitiilor folosind greutati. Atunci cand genuflexiunile, fandarile sau abdomenele fac parte din rutina ta obisnuita de ceva vreme, impactul  lor tinde sa scada. Le poti oferi un plus de eficienta daca le executi in timp ce in maini ai gantere de diverse greutati. Nu va trece mult timp pana cand vei constata singura ca acest mic truc face o mare diferenta.

    Fa acele exercitii care iti plac cu adevarat. Fiecare dintre noi avem exercitii care ne atrag mai mult si altele de care abia asteptam sa scapam. Este perfect normal sa fie asa, pentru ca sportul este o activitate complexa, cu care fiecare persoana rezoneaza in mod individual.  Include in fiecare sesiune de antrenament macar doua seturi din cele care iti sunt dragi si vei vedea ca iti va fi din ce in ce mai usor sa le executi si pe celelalte.

  • Articole similare