• 10 lucruri pe care nu le stiati despre clatite




    Inventate in Franta, clatitele au devenit un desert extrem de indragit peste tot in lume. Ceea ce probabil nu stiati, este ca faimoasele “crepes” franceze intampina o concurenta tot mai mare din partea clatitelor americane, cunoscute peste tot ca “pancakes”. Pentru ca ziua nationala a clatitelor se apropie in Franta, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre clatite :

    #Atunci cand au de-a face cu turisti straini, francezii nu apreciaza formularea “French pancake

    #Francezii folosesc cateva ingrediente secrete care ne fac sa spunem ca nicaieri in lume nu gasesti clatite ca in Franta, iar aceste ingredient secrete pot fi: apa de portocala, Grand Marnier, Cointreau, rom, etc.

    #Coaja rasa de lamaie sau de portocala poate fi adaugata in aluat pentru un plus de savoare

    #Clatitele pot fi la fel de bine si sarate, alcatuind un mic dejun savuros si consistent. Pentru asta, evitati sa puneti zahar in aluat si umpleti-le cu sunca si feluri de branza rasa

    #Adevaratele clatite franceze sunt cele impaturite, nu cele rulate. Motivul este unul simplu : in acest fel, umplutura nu va cadea

    #Ziua Nationala a clatitelor in Franta este pe 2 Februarie

    #Un specialist in clatite se cunoaste dupa capacitatea de a le intoarce direct in tigaie

    #Clatitele delicatesa in Franta sunt facute din faina de hrisca

    #In Rusia si Ucraina, clatitele locale – blinis – se mananca cu caviar

    #In Belgia, numele clatitelor este Vote, iar acestea sunt facute cu faina de hrisca, iar in aluat se foloseste adesea berea. Se servesc cu felii de mar sau coacaze.

  • Articole similare