Inventate
in Franta, clatitele au devenit un desert extrem de indragit peste tot in lume.
Ceea ce probabil nu stiati, este ca faimoasele “crepes” franceze intampina o
concurenta tot mai mare din partea clatitelor americane, cunoscute peste tot ca
“pancakes”. Pentru ca ziua nationala a clatitelor se apropie in Franta, iata
cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre clatite :
#Atunci
cand au de-a face cu turisti straini, francezii nu apreciaza formularea “French
pancake”
#Clatitele
pot fi la fel de bine si sarate, alcatuind un mic dejun savuros si consistent.
Pentru asta, evitati sa puneti zahar in aluat si umpleti-le cu sunca si feluri
de branza rasa
#Adevaratele
clatite franceze sunt cele impaturite, nu cele rulate. Motivul este unul
simplu : in acest fel, umplutura nu va cadea
#Ziua Nationala a
clatitelor in Franta este pe 2 Februarie
#Un
specialist in clatite se cunoaste dupa capacitatea de a le intoarce direct in
tigaie
#Clatitele delicatesa
in Franta sunt facute din faina de hrisca
#In
Rusia si Ucraina, clatitele locale – blinis – se mananca cu caviar
#In Belgia, numele
clatitelor este Vote, iar acestea sunt facute cu faina de hrisca, iar in aluat
se foloseste adesea berea. Se servesc cu felii de mar sau coacaze.