• Trucuri de odinioara care chiar functioneaza




    Cosmetica si industria frumusetii sunt doua domenii care au evoluat mult odata cu trecerea timpului si s-au modernizat. In reclame si pe rafturile magazinelor au aparut produse de-a dreptul hi-tech, care sunt rezultatul unor cercetari stiintifice complexe si tot mai avansate. Exista, insa, si proceduri sau substante care au fost concepute cu mult timp in urma, care sunt la fel de eficiente si in ziua de azi. Iata cateva dintre acestea:

    Otetulde mere este eficient impotriva matretii. Chiar daca mamele noastre il foloseau, poate, si pentru ca nu aveau acces la balsamurile si sampoanele de azi, otetul chiar functioneaza. Acidul pe care il contine trateaza matreata, iar parul capata o stralucire speciala. Desigur, in zilele noastre, poti folosi si un balsam sau un ulei de par dupa ce il clatesti de otet, in caz ca mirosul ti se pare o problema.

    Unul dintre cele mai eficiente scrub-uri este cel compus dintr-un amestec de miere si zahar. Aceste doua substante iti vor lasa pielea catifelata si vor reusi sa indeparteze celulele moastre. O varianta la fel de buna este cea in care in loc de zahar folosesti zat de cafea.

    Ai ramas fara deodorant si descoperi acest lucru abia dupa ce ai facut dus? Foloseste un truc de pe vremea bunicii: bicarbonatul de sodiu. Amesteca o optime de lingurita din aceasta substanta cu un sfert de lingurita de apa si aplica amestecul rezultat, care va actiona exact asemenea deodorantului pe care il folosesti in mod obisnuit. Daca doresti ca pielea ta sa miroasa si mai frumos, adauga in compozitie si o picatura de ulei esential, din aroma pe care o preferi.

    Atunci cand iti faci manichiura, inmoaie-ti cuticulele cu ulei de masline. Este unul dintre cele mai vechi trucuri ale manichiuristelor. Incalzeste doua linguri de ulei de masline si lasa-ti unghiile la inmuiat timp de 15 minute. Vei constata ca iti va fi mult mai usor sa gestionezi cuticulele, indiferent daca preferi sa le tai sau doar sa le impingi catre baza unghiilor. In plus, uleiul de masline iti va hidrata unghiile si pielea din jurul lor, iar manichiura ta va arata mult mai bine.


  • Articole similare