• 10 lucruri de facut macar o data in viata



    Esti o fire suficient de sportiva si aventuroasa? Atunci iti poti folosi timpul liber pentru a experimenta cateva ipostaze care iti vor creste mult adrenalina si care iti vor alimenta pentru mult timp intalnirile cu prietenii. Inainte de a porni in urmatoarea aventura, nu uita insa ca orice fel de experienta ai avea, aceasta trebuie sa se petreaca cu un maxim de masuri de securitate.

    Raftingul. Pentru un iubitor de adrenalina, raftingul este genul de activitate care va satisface atat placerea unei situatii cu risc, cat si pe cea a rezolvarii ei. Totusi, recomandat este sa incerci aceasta activitate ghidat de profesionisti, capabili sa faca un traseu in functie de gradul vostru de pregatire.

    Saltul cu parasuta sau parapanta. Ambele activitati sunt extrem de provocatoare si cer un mare curaj. Toti cei care au avut genul acesta de experiente spun ca i-a marcat, atat prin paleta de senzatii pe care o simti, cat si prin modul in care vezi viata si pe tine insuti. In cazul amandurora, chiar daca esti la prima ta experienta de acest fel, exista antrenori impreuna cu care poti efectua zborul.

    Zborul cu balonul cu aer cald. Daca nu esti dispus sa-ti asumi un risc mare dar totusi vrei sa te bucuri de o experinta unica, zborul cu balonul cu aer cald iti va oferi o panorama extraordinara si o amintire de neuitat.  

    Kartingul si plimbarile offroad cu ATV-ul. Acestea sunt genul de activitati pentru care iti trebuie un nivel crescut de energie si pricepere. In ceea ce priveste kartingul, acesta nu poate fi practicat in afara traseelor speciale, cu piloti profesionisti. In acest mod, poti avea parte de multa adrenalina, fiind totusi in maxima siguranta. Nu la fel stau lucrurile cu ATV-urile, unde esti pe cont propriu. Chiar daca poti face offroad cu ATV-ul singur, trebuie sa stii ca exista si in acest caz tururi ghidate de profesionisti, iar daca esti la prima experienta ar fi mai bine sa optezi pentru un astfel de tur.

    Scuba diving. Daca esti indragostit de natura, atunci esti imposibil sa nu te indragostesti de fascinanta lume subacvatica. Inainte de a merge intr-o experienta de scuba diving, recomandat ar fi sa urmati un curs, alaturi de un instructor certificat. Desi nu este o activitate cu risc mare, scuba diving necesita un anumit grad de cunoastere si disciplina. Prin urmare, fiti atenti la cursuri si intrebati tot ceea ce va framanta.

  • Articole similare