• Alergare in natura pe timp de iarna? Cum sa te bucuri de ea in siguranta



    Odata cu venirea sezonului rece, o buna parte dintre pasionatii de sport isi muta activitatea in sala. Caldura si confortul din interior fac ca antrenamentele sa fie mai comode si mai simplu de organizat. Exista, insa, si numerosi iubitori de jogging in aer liber, pe timp de iarna. Daca si pe tine te atrage aceasta optiune, iata ce trebuie sa stii inainte de a iesi la o tura de alergare.

    Unul dintre cele mai importate lucruri este sa te asiguri ca ai nu doar haine calduroase, ci si unele care sa evite acumularea de umezeala. Este firesc sa transpiuri in timpul alergatului, insa este esential pentru sanatatea ta ca hainele pe care le porti sa faciliteze evaporarea cat mai rapida a transpiratiei. Alege un echipament special conceput pentru alergare la temperaturi scazute, din materiale care nu lasa umiditatea sa persiste. Evita hainele din bumbac si opteaza pentru cele confectionate din poliester sau nylon, in toate straturile de imbracaminte pe care le porti.

    Protejeaza-ti extremitatile corpului. Nasul, urechile si degetele sunt sensibile la frig, astfel incat trebuie sa le mentii acoperite. Achzitioneaza-ti manusi de calitate si o cagula care sa ramana stabila pe fata, iar temperaturile scazute nu vor avea nicio consecinta nedorita.

    Alege culori deschise sau neon pentru echipamentul de alergare. Iarna, mai ales pe vreme mohorata, vizibilitatea este mult scazuta, astfel incat, daca esti vizibila de la mare distanta, te poti proteja mai usor de coliziuni nedorite.

    Ai grija si de tenul tau. Inainte de a iesi la alergat, aplica pe fata crema hidratanta (ideal, una cu factor de protectie impotriva razelor ultraviolete ale Soarelui), iar pe urechi si pe nas un pic de vaselina, care va asigura un plus de protectie. Pentru buze, foloseste un balsam, pentru ca acesta le va apara de deshidratare si de uscare. Nu uita de apa, pentru ca si in timpul iernii organismul are nevoie de ea pentru a functiona la cei mai buni parametri.

  • Articole similare