• Hobby-uri de pe vremea bunicii



    Cati dintre voi si le amintesc pe mama sau bunica pe vremea cand televizorul nu era inca un mijloc de divertisment si petrecere a timpului liber? Acelea erau vremuri cand timpul liber avea un cu totul alt sens, cand orele petrecute in afara treburilor zilnice prindeau o cu totul alta forma si destinatie, iar trcerea prin timp lasa urme concrete. Mamele si bunicile noastre isi petreceau foarte mult timp schimband si exersand retete, impletind, crosetand, croind, bricoland, iar munca cu mainile le relaxa si le facea fericite, mai ales ca rezultatul acelui timp petrecut era unul palpabil. 

    Intoarcerea la astfel de pasiuni pare o cale greu de parcurs, mai ales atunci cand tentatia telefonului sau a televizorului este atat de puternica. Cert este ca, un astfel de hobby, desi mai greu de imbratisat la inceput, odata instalat in vietile voastre va va aduce extrem de multa bucurie si chiar recompensa personala. De ce? Pentru ca, asa cum spun si psihologii, munca cu mainile iti canalizeaza energia negativa spre ceva productiv si iti creste stima de sine tocmai prin ceea ce realizezi.

    Asadar, care ar fi acele hobby-uri pe care le-am abandonat in vietile noastre moderne si care aduceau atat de mult echilibru in vietile parintilor si bunicilor nostri ?

    Croitul, brodatul, crosetatul. Unele dintre cele mai pretioase lucruri pe care le aveau mamele si bunicile noastre erau modelele si schitele pentru croit, brodat, crosetat. Acestea erau obtinute cu greu si trecute din mana in mana cu sfintenie. Pe de alta parte, astazi exista o abundenta de reviste si resurse online de unde va puteti inspira pentru lucrurile pe care vreti sa le realizati. Tot online, puteti gasi sute de tutoriale care va invata abc-ul acestor indeletniciri, precum si urmatorii pasi pentru a trece la nivelul de profesionisti. Tot spre deosebire de atunci, acum exista mercerii aproviozinate cu tot felul de materiale si instrumente de care aveti nevoie.

    Cusutul pe etamina. Adevarate opere de arta se pot crea pe mici bucati de etamina, iar varietatea modelelor va vor ajuta cu siguranta sa identificati ceea ce este potrivit pentru stilul vostru.

    Tricotatul. Un astfel de hobby va imbina utilul cu placutul in cel mai frumos mod cu putinta. Impletitul relaxeaza, vindeca si indeparteaza gandurile care va framanta. Pe de alta parte, dupa ce ajungeti la un anumit nivel de indemanare puteti sa incepeti sa va tricotati propriile accesorii sau chiar piese vestimentare. Cu siguranta acestea vor fi un hit printre prieteni !

    Bricolatul. Lumea DIY este absolut imensa, practic exista trucuri pentru orice: pentru construit diverse dispozitive, pentru reparat, reconditionat, modernizat obiecte dragi. Sunt atat de multe site-uri si tutoriale incat cu siguranta veti gasi de unde sa va inspirati. DIY este si despre transformari spectaculoase si noi destinatii date unor obiecte.

    Pentru un plus de motivare, daca va veti intreba ce puteti face cu tot ceea ce va iese din mana, aflati ca niciodata arta si obiectele hand-made nu au fost mai apreciate. Prin urmare, daca productia va depaseste consumul propriu, atunci va puteti gandi sa le faceti cadou prietenilor si familiei.


  • Articole similare