• Reguli de buna purtare la cumparaturi



    Mersul la shopping este una dintre marile placeri ale multor femei. Mai ales atunci cand facem acest lucru pentru a ne imbogati garderoba sau pentru a ne infrumuseta locuinta, el devine cu atat mai mult o bucurie. Sa savurezi aceste momente in care, fara sa exagerezi cu nimic, te bucuri sa iti cumperi lucrurile dorite cu banii pentru care ai muncit reprezinta un lucru firesc. Insa, atunci cand te pregatesti sa pornesti in urmatoarea expeditie prin magazine, este bine sa tii cont ca si shoppingul are regulile lui de buna purtare, asa cum se intampla cu toate activitatile pe care le facem in societate. Iata cateva dintre acestea:

    Primul lucru de care trebuie sa tii cont este ca un om civilizat ii trateaza pe toti cei care impart acelasi spatiu cu el drept egali. Este valabil si in magazine. Vanzatoarele, asistentele de la rafturi sau ceilalti clienti reprezinta persoane pe care trebuie sa le tratezi cu respect si politete. Tonul rastit si atitudinea agresiva sunt pe ”lista neagra”, atunci cand vine vorba de maniere. Si este de la sine inteles tot pe acea lista se afla si intratul in fata la coada.

    Daca observi pe cineva intr-o situatie delicata (o femeie insarcinata, un batran sau un parinte cu un copil mic), este politicos sa ii cedezi locul in fata ta la casa de marcat. Pentru tine inseamna cateva minute in plus de asteptare, dar pentru acel om s-ar putea sa fie un ajutor nesperat si de care avea cu adevarat nevoie.

    Atunci cand probezi hainele, asigura-te ca nu le strici si nu le patezi. Inainte de a pleca de acasa, este de preferat sa folosesti un deodorant care nu lasa urme albe pe tesaturi si, daca utilizezi fond de ten, apeleaza la unul rezistent la transfer. Daca nu tii cont de aceste lucruri, s-ar putea sa distrugi o piesa vestimentara delicata, adica sa creezi un prejudiciu nemeritat atat vanzatorilor cat si altor clienti care ar fi fost interesati de aceasta. 

    Daca, totusi, acest lucru s-a intamplat, nu te purta ca si cum nimic nu s-a intamplat. Semnaleaza situatia asistentilor din magazin, pentru ca, daca se intervine la timp, acel obiect de imbracaminte inca mai poate fi salvat.

  • Articole similare